Az idén ballagó nyolcadik osztály szerencsés volt, mert az utóbbi nehéz két év után nekünk megadatott, hogy mindenféle módon elbúcsúzhassunk szeretett településünktől, tanárainktól, az iskola dolgozóitól, iskolánktól.

Június nyolcadikán délelőtt vidám énekszóval vonultunk végig a faluban, mókásabbnál mókásabb jelmezekben. „Vízi pisztolyos bandita riogatta” az alsó tagozatosokat, az ovisokat, a hivatalban dolgozókat, és a könyvtáros Zita nénit. Remélem velünk együtt mindenki jól érezte magát.

Június kilencedikén, csütörtökön délután kettő órától elköszöntünk tanárainktól, és az iskola dolgozóitól. Laza ballagási beszéddel, vidám versekkel, visszaemlékező kisfilmekkel, valamint apró ajándékokkal kedveskedtünk. Mindezek után fájó szívvel vettünk búcsút, osztályfőnökünktől, és az iskola feledhetetlen kolléganőjétől. A meghatódottság kölcsönös volt. Délután 4-től- 7-ig bankettet tartottunk, énekeltünk, táncoltunk és a Csáki Dóra által hozott tortával megünnepelték közelgő születésnapját.

A ballagásra június 11-én délelőtt 09:00-kor került sor. Először a hetedikesek köszöntek el tőlünk, és miután ünnepélyes keretek között átadtuk iskolánk zászlaját, következett változatos műsorunk. Minden gyerek elköszönt az egyéniségére jellemző verssel, egy tanmesével búcsúztak a hetedikesek, álmainkról, vágyainkról szóló dalokat énekültünk, átnyújtottuk a szeretet virágait, édesanyánknak. Végezetül szeretnénk kifejezni hálánkat polgármester asszonynak a jó tanácsaiért, és szívhez szóló ajándék csomagjaiért.

Baráthné Juhos Emese