A 2021/2022. tanév végével egy kedves kollégától is búcsút veszünk. Baráthné Juhos Emese, mindenki Emese tanár nénijének a mai nappal zárul iskolánkban eltöltött 40 éves szolgálata.

Mindenki egy önmagával és másokkal szemben is magas mércét felállító emberként ismerhette meg, aki munkájára minden területen nagyon igényes. Pályafutása alatt emberi és nevelői magatartása, stílusa mindig kifogástalan, példaértékű volt. Óráit a gondosság, tervszerűség, kreativitás, a gyermekekkel való sokoldalú törődés, értékközvetítés, élménynyújtás jellemezte. A tanítási óráira való felkészülést a lelkiismeretesség, a lényegre törés, a gyermekekkel szemben támasztott igényesség jellemezte. Kitűnő pedagógiai érzékkel, önzetlenül, hozzáértéssel, őszinteséggel és végtelen türelemmel oktatott és nevelt tanulót, szülőt és kollégát egyaránt.

Minden tanévben magas szinten, nagy odafigyeléssel végezte munkáját. Felsős munkaközösség-vezetőként sok segítséget nyújtott pályakezdő és gyakorló kollégáknak egyaránt. A klasszikus pedagógus megtestesítője, településünk meghatározó tanáregyénisége volt.

Iskolánk hagyományaihoz igazodva vállalta több iskolai rendezvény, ünnepi műsor, szabadidős foglalkozás, verseny szervezését, vezetését. A tehetséggondozáson kívül figyelmet fordított és élen járt a nehezebben, lassabb tempóban haladó tanulók felzárkóztatásában. Nyitott volt a tanulók problémáira, azok kezelésében mindig partner volt. Különös figyelemmel fordult a nehéz körülmények közt élő családok gondjai felé. Az iskolában a jó kiegyensúlyozott munkahelyi légkör és emberi kapcsolatok kialakítására törekedett. Az iskola alapértékeinek megteremtésében és főként annak gyakori megvalósításában vállalt komoly szerepet.

Szeretettel várjuk vissza bármikor, az iskola kapuja számára mindig nyitva áll. Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhattunk Vele! Kívánunk hosszú, szép nyugdíjas éveket!

A pedagóguspályán eltöltött évek elismeréseként a Szolgálati Emlékérem kitüntetéssel köszöntük meg munkáját.

Elköszöntünk Klausz Zoltán nyugdíjas óraadó kollégától is, aki a tanév végével szintén befejezte az aktív pedagógusi munkát. Köszönjük, hogy több éven keresztül oktatta diákjainknak a fizikát! Tartalmas, aktív nyugdíjas éveket kívántunk tanár úrnak.