Még tavaly novemberben, egy véletlen folytán akadtam rá a „VERSMONDÁSÉRT MESEKÖNYV!” címet viselő felhívásra. Hétvári Andrea költőnő arra kérte a szülőket, pedagógusokat, hogy készítsenek ünnepi versvideókat olyan karácsonyi versekből, amelyek az ő Facebook oldaláról (Rímtündér oldalról) származnak.

Az osztályom tanulóinak tetszett a felhívás, úgyhogy nekiálltunk és megtanultunk egy verset, amit utána közösen nemcsak elmondtunk, de el is énekeltünk. Mindemellett Payer Amanda Irén 3. osztályos tanuló önállóan is megtanult egy Hétvári Andrea verset, amiről szintén készült egy kis videó.

Januárban aztán az eredményhirdetésnél kiderült, hogy az osztályunk nyerte meg a versenyt, és az azzal járó mesekönyvet. Itt kezdődött az osztály barátsága a költőnővel. Ezt követően kaptuk tőle a felkérést az egyik, még megjelenés előtt álló könyvének az elolvasására, ami annyira tetszett a gyerekeknek, hogy az egyik rajzórán illusztrációt is készítettek hozzá.

Hétvári Andika néni is látta a rajzokat, és hallhatta, hogy milyen szépen olvasnak a gyerekek, amit egy hangosverssel köszönt meg nekünk.

Így kezdődött a barátságunk, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy egyre több gyerek olvas szívesen, és nem azért, mert muszáj. És nem csak az olvasókönyv olvasmányait, hanem a könyvtárból is sorra kölcsönzik ki a hosszabb-rövidebb meséskönyveket, regényeket, versesköteteket.

                                                                       Virág Zoltánné

                                                                                  of.

A versek az alábbi linkeken érhetőek el:

https://www.facebook.com/615837081775249/videos/825109277917690/

https://www.facebook.com/615837081775249/videos/397729454367700/