Január 23-án a Lázár Ervin Programnak köszönhetően a nyolcadikosokkal a budapesti Operett színházban jártunk, ahol megtekintettük Dickens: Karácsonyi ének című ifjúsági regényének musical változatát Isten pénze címmel. A modern, változatos hangzású zene többféle érzelmet váltott ki belőlünk.

A színes táncbetétek, gyerekszereplők, tévéből ismert színészek játéka elvarázsolt kicsit és nagyot egyaránt. Már maga az épület is csodaszép, hatalmas nézőtérrel. A színpadra káprázatos lézertechnikával vetítették ki a korabeli London utcarészleteit. Az sem volt mellékes, hogy az előadás kezdete előtt volt időnk egy nagyot sétálni a világörökség részének számító Andrássy utcán. Megtekintettük az Operát, a Szent István Bazilikát, a Tudományos Akadémia épületét a Duna Parton.

Sétálva a budai oldalon lévő Várnegyed épületeiben gyönyörködtünk, majd a Vigadó épülete mellett továbbhaladtunk a Vörösmarty térre és vissza a Belváros utcáin a Nagymező utcába, ahol a Fővárosi Operett Színház előtt a nemzet színészeinek lábnyomatait is „felpróbáltuk.” Vidám hangulatban és élményekkel gazdagon tértünk haza.

Sok ilyen kiruccanást szeretnénk még!

Baráthné Juhos Emese