Isten kegyelméből augusztus első hetében ismét megrendezésre kerülhetett a nyári gyerekhetünk, immár tizenegyedik alkalommal. A hét során a bibliai Ruth történetét dolgoztuk fel és beszéltünk szorgalomról, kitartásról, értékekről. Szóba került az is, hogy nem szabad elmenekülni ha nehézségbe ütközünk, mert mindig van remény. Jó példa erre Ruth, akinek életében számtalan nehézség volt, de Isten segítségével minden jóra fordult. Felfigyeltek a szorgalmára és segítő kezet nyújtottak neki.

Nagyon izgalmas és színes hetünk volt, az időjárás is kegyes volt hozzánk J Minden nap volt bibliai történet aranymondás tanulás, daltanulás.

A hétfői napon polgármester asszony is jelen volt köztünk. Köszönjük a támogatását! J  Mártika néninek köszönhetően az iskolában megismerkedhettünk a Sport Poha-Rak rejtelmeivel, amely kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű lett. Látványos bemutatókat láthattunk és voltak nagyon ügyes gyerekek, akik már önálló versenybe kezdtek. J Ezen a vidám hangulatú délelőttön sok gyerek kapott kedvet ehhez a remek szabadidős tevékenységhez. Ebéd után a „Hogy tetszik a szomszédod ?” című játékkal ismerkedhettünk meg.

A keddi napot izgatottan vártuk, hiszen aznap vonatos kirándulást tettünk Tokajba, a Kalandparkba. Gyönyörű helyre érkeztünk, ahol egy finom reggeli után a kicsik már mehettek is az akadálypályára. Pihenésképpen a fűben ülve dalt tanultunk, meghallgattuk a napra vonatkozó biblia történetet és megtanultuk az aranymondást. Éneklés közben ugyan eleredt az eső, de ez cseppet sem szegte kedvünket, tovább folytattuk a „kalandozást”. Útban hazafelé már sütött ránk a nap és az egyik szülő jóvoltából finom fagyit fogyaszthattunk. Kellemesen elfáradva, sok élménnyel tértünk haza.

A szerdai napon őseink hagyatékával, a szűrökkel ismerkedhettünk meg. Köszönjük Marika néniéknek ezt a tartalmas, hasznos délelőttöt! Amíg a nagyok varrogattak, addig Bodnár Dániel ózdi görög katolikus atyának köszönhetően a kisebbek népi játékokat próbálhattak ki. Volt sor- és váltó verseny is, melyet egy hajszállal, de a fiúk nyertek J Néhány logikai és ügyességi feladat még a felnőtteknek is fejtörést okozott. Ebéd után termésekből, babból, lencséből, borsóból készítettünk képeket. Köszönetünket kifejezve énekkel és tapssal jutalmaztuk vendégeinket.

Csütörtökön a Cserkész testvérek tettek látogatást nálunk és meséltek a cserkészetről. Megtanultuk a tapsukat, az étkezés előtti és utáni imájukat. Készültek nekünk játékokkal is, melyek főként mozgásos jellegűek voltak. A legnagyobb sikere a „bikafogónak” volt, amikor is kendőt kötöttünk a „bikára” és azt meg kellett tőle szerezni, de akit elkapott, az kiesett. Tízórai után indulhatott a vizeskedés, csúszdázás, vízipisztolyozás. Természetesen senki sem úszta meg szárazon! J Az egyik szülőnek köszönhetően ugráló vár is rendelkezésünkre állt. Délután, miután megszáradtunk, a kicsik mesevilágába csöppentek a mesekártya segítségével,  én pedig a nagyobbakkal a „Hogy vagy?” kártya segítségével beszélgettem a hétről. Hihetetlen, hogy egy-egy  ilyen héttel mennyi élményt nyújthatunk a gyerekeknek!

Pénteken, már a zárásra készülődve minden percet kihasználtunk. Játszottunk és a gyerekek talentumokat gyűjthettek, amelyeket délután levásárolhattak. A búcsúzás kicsit keser-édes volt, mert a hét folyamán igazi kis közösség kovácsolódott össze, akiktől el kellett válnunk. A záráson elénekeltük a meglepetés dalt, ami az idén a Suli dal volt. Megható és szívhez szóló volt a közös éneklés. A hetet visszaemlékezéssel, ajándékokkal és tortázással zártuk. J

Szeretném köszönetünket kifejezni minden adományozónak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a csodás hét. Köszönöm a szervezőknek, hogy ilyen tartalmas, színes programot állítottak össze és köszönöm segítőinknek, hogy időt és energiát nem sajnálva lelkesen jöttek, kapcsolódtak be a programokba.

Élményekkel telve és boldogan fejeztük be a hetet. „Jövőre ugyanitt!” J

                      Bálint Brigitta