Éppenhogy hazaértek és megpihentek a Határtalanul programban részt vevő diákok és pedagógusok és máris egy újabb táborozási lehetőséget kínáltunk az Erzsébet táborok keretében diákjainknak. Hagyományainkhoz hűen ebben a tanévben is megpályáztuk ezt a több éve kipróbált és megismert napközis táborozási lehetőséget, mely ebben a tanévben rögtön a tanév befejezése után 28 diáknak és 4 pedagógusnak öt napon keresztül élvezetesebbnél élvezetesebb programokat kínált.

A hétfői napot a csapatépítésnek szenteltük, valamint önismereti játékok segítségével ismerhettük meg önmagunkat és egymást. Délután egy kis kirándulás keretében megtekintettük a Fúló-hegyet, megismertük annak történetét, valamint betekintést nyertünk annak flórájába és faunájába.

Kedden busszal utaztunk Szerencsre. A várkertben a Rákóczi várról, a Rákócziakról és a Szerencshez köthető országgyűlésről hallgattunk egy rövid, sok érdekességet tartogató előadást, majd ezt követően ellátogattunk a szerencsi fürdőbe, ahol a nap további részét úszással, pezsgőfürdőzéssel, gőz és só kabin használatával töltöttük. Ezután a kellemes program után fagyizással és pizzázással zártuk a napot.

Szerdán a nagy melegben jólesett az iskolában maradni és kézműveskedni. A gyerekek origamiztak: jégkrémet és fagyit hajtogattak papírból. Ezután decoupage technikával kerti mécsestartót, illetve asztali tárolót készített minden gyerek. Akinek volt kedve, fonalból karkötőt és egyéb dísztárgyat is készíthetett. Ezen a napon a több éve a táborba is rendszeresen visszajáró Manual Art-os kollégáink voltak segítségünkre, akik nemcsak ötleteikkel, hanem alapanyagokkal is segítették ennek a délelőttnek a munkáját. Délután, ebéd után, a nagy hőség ellenére is felsétáltunk a Kőkönyvtárba, ahol szintén érdekes dolgokat tudhattunk meg erről a különleges kiállításról. Az iskolába visszatérve egy játékos feladatlapot töltöttek ki a gyerekek. Az elmúlt napokon látott, hallott ismeretanyagra épült a kérdéssor. Megállapíthatjuk, hogy diákjaink nagyon figyelmesek voltak és szépen számot adtak megszerzett tudásukról.

Csütörtökre buszos kirándulást szerveztünk Miskolcra. Ennek a kirándulásnak az első állomása a Vadaspark volt. Nagyon sok diák először járt itt. Örülünk, hogy mi mutathattuk meg nekik ezt a szép helyet. A Miskolci Plázában ebédeltünk, fagyiztunk, majd kis pihenés után ismét buszra szálltunk. A busz a DVTK stadionhoz vitt minket, ahol egy különleges, minden belső berket érintő stadiontúrában volt részünk. Bemehettünk a hazai és a vendégcsapat öltözőjébe, láthattuk a sajtó szobát, beülhettünk az újságírók helyére, illetve a VIP szektorban hallgathattunk meg sok-sok érdekességet a klubról.

Pénteken ismét az iskolában maradtunk. Délelőtt a Tudás Kertjében tevékenykedtünk. Kapálás, öntözés és gyomlálás közben megismerkedtünk a kert növényeivel. Ezt követően a teremben le is rajzoltuk a kertben látott növényeket. Az egészségtudatos életmód jegyében ebéd után a közösen elkészített gyümölcssalátából falatoztunk, majd a tábor zárásaként az újonnan beszerzett udvari játékokkal és az új társasjátékokkal játszottunk.

A diákokkal és a kollégáimmal egyetértettünk abban, hogy ennek a hétnek legélvezetesebb napjai azok voltak, amelyeken külső helyszíneken jártunk. A gyerekek nagyon boldogok voltak, hogy együtt fürdőzhettek és kirándulhattak.

Jövőre is szívesen részt vennénk az Erzsébet Napközis Tábor által szervezhető programokon.

Batóné Büstyei Andrea, táborvezető