Fenntarthatósági témahét az alsó tagozaton: Közös kincsünk a víz

A Föld napjához kapcsolódóan, illetve a Fenntarthatósági témahét keretén belül az alsó tagozatos diákokkal idén a „Közös kincsünk a víz” projektet dolgoztuk fel.

A projekt folyamán megismerkedtünk a vízfogyasztás szükségességével, a kiszáradás jeleivel. Megtudtuk, hogyan kerül a víz a poharunkba, megbeszéltük, hogy az ásványvizet, vagy a csapvizet válasszuk. Beszéltünk arról, hogy mennyi ivóvíz van a Földön, mi az a vízlábnyom, és hogyan tudunk ezen csökkenteni.

Kisfilmet néztünk az ivóvízfogyasztásról és a folyadékbevitelről, illetve arról, hogy hogyan kerül a víz az asztalra, majd ehhez kapcsolódóan játékos feladatokat oldottunk meg. Sokat beszélgettünk a témához kapcsolódóan, majd a gyerekek rajzot készítettek a víz fontosságáról. Társasjátékokkal is játszottunk, ahol a természeti katasztrófák megelőzése állt a középpontban, illetve szavakat gyűjtöttek a tanulók a Földön élő élőlényekről. A projekt zárásaként ellátogattunk a településünkön található patakpartra, ahol egyéb megfigyeléseket végeztünk, növényeket gyűjtöttünk, hallgattuk a víz csobogását, a madarak csicsergését.

Izgalmas, mozgalmas hetet zártunk, miközben sok új ismeretre tettek szert a tanulók, és bízunk benne, hogy ezután még jobban odafigyelnek a környezetükre!

Fenntarthatósági témahét a felső tagozaton

A nyolcadik osztályosok az “Aki a virágot szereti…” témát választották. Átültették az osztályukban lévő cserepes virágokat és muskátlit szaporítottak. Az iskolaudvaron a mezőgazdasági gépész szakmát választó fiúk megpróbálták használni a fűnyírót karbantartónk segítségével.

Technika és egyéb órákon, a napköziben, a gyerekek a kollégák segítségével az iskolakertet és iskolánk udvarát szépítették.