2019. május 13-án Mádon rendezték meg a kisiskolák (200 fő alatti) körzeti futballtornáját. Négy csapat nevezett: Legyesbénye, Mád, Prügy, Taktakenéz. Szabálytalan nevezés alapján egy csapata ki lett zárva, így valójában hármas vetélkedéssé avanzsált a torna. Körmérkőzéses rendszerben zajlott a megmérettetés, a mérkőzések 2×15 percesek voltak. A helyszín a mádi műfüves pálya volt, a csapatok 4+1 fővel küzdöttek meg egymással, a folyamatos cserelehetőség biztosított volt. Csak a győztes juthatott a megyei május 17-ei döntőbe.

Mi (Legyesbénye) két vereséget szenvedtünk Mád és Taktakenéz ellen, Reális esélyünk Mád ellen volt a legjobb eredmény elérésére, de a kidolgozott számtalan lehetőségeinket a mádi kapus vagy a pontatlan befejezés meghiúsította. Vigaszdíjunk az lehetett, hogy a torna talán legszebb gólját Zvolenszki Milán lőtte. A tornagyőztes Taktakenéz ellen már fáradtan esélytelenek voltunk a pontszerzésre, de az edzőjük azért megdicsérte csapatunkat, ő látott pozitívumokat a játékunkban a korábbiakhoz képest. Bronzérmesek lettünk, aminek nagyon örültünk.

A szervezés kiváló volt, a játékvezetés (Tóth István játékvezető) szintén nívót adott a versenynek, így az edzők nyugodtabban irányíthatták a csapatokat.

Nagy Zsolt