„Lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és a cselekedetek intéznek el.” Ez a gondolat szolgált mottóul az idei október 23-ai megemlékezéshez. Márai Sándor szavai ezek, aki végigélte azt a forradalmat, melyről megemlékeztünk október 19-én, a település kultúrházában. Igazgató Úr megnyitó beszédében elmondta, hogy ezen a napon hazánkban és a világban elszóródott magyarságra, hősi halottakra, a menekültekre, elhurcoltakra, kivégzettekre emlékezünk. Rávilágított arra is, hogy ennek a napnak más az üzenete egy olyan ember számára, aki átélte a forradalmat, mást jelent egy mai fiatalnak és mást egy mai gyereknek, aki csak a tankönyv lapjain találkozik az eseményekkel.

A hatodikos tanulók a történelemkönyv lapjain keresztül és korabeli jelenettel idézték fel a forradalom eseményeit. Műsorukkal méltóképpen tisztelegtek a múlt eseményei és hősei előtt.

Tudjuk, óriási felelősség van a mai, nemzetben gondolkodó fiatalság vállán. Közel akkora, mint az 56-os ifjakén volt. Ők megtették, amit megtehettek. Soha nem a szavak számítanak az emberi kapcsolatokban, hanem a tettek, a cselekedetek. Kiállás a másikért, segítségnyújtás embertársainknak, figyelmesség.