2018. október 17-én kora délután a Taktakenézi Általános Iskola tornatermében kezdetét vette öt iskola IV. korcsoportos tanulóinak futballtornája. A játékidő 10 perc volt mérkőzésenként, a csapatok körmérkőzéses formában mérkőztek meg egymással, így minden csapat négy mérkőzést játszhatott. A teremfoci sajátos szabályok szerint zajlott, a kapuk mérete a kispályás kapunál jóval kisebb méretű volt, amelyben a hátul álló vészkapus kézzel nem védhetett. A játék igen gyors, nagy sebességű volt. A labda ugyanis az alap – és oldalvonalakon túl is játékban maradt, rendkívül lüktető mérkőzéseket láthattunk.

A tavalyi megmérettetésben ugyanis első helyen végeztünk, a díszes vándorserleget vittük magunkkal a helyszínre. Tudtuk persze, hogy a mostani IV. korcsoportos csapatunk nem olyan erősségű már, mint a korábbi években. Ettől elvonatkoztatva persze titokban reménykedtünk, hogy újra átéljük a csodás tavalyi pillanatokat.

Az első mérkőzésen azonban szembejött a kíméletlen valóság. Az ellenfél egyértelműen jobban játszott, 4-0 arányú vereséget szenvedtünk a taktakenézi csapattól, akiknek a hazai pálya rendkívüli előnyt jelentett. Végül a tornagyőzelmet meg is szerezték.

A második mérkőzésen a játékunk valamelyest javult, ahol már gólt is szereztünk (Dobos Bence István), mégis 3-1 arányú vereséget szenvedtünk Taktaharkány csapatától.

A harmadik mérkőzésen a Legyesbénye-Prügy rangadón nagyon fegyelmezetten, szervezetten játszott mindkét csapat igen kevés valódi helyzet volt, egy lecsorgó, megpattanó lövés miatt vesztettük el a mérkőzést 1-0 arányban a végül ezüstérmes prügyi csapattal szemben. Amennyibe minden mérkőzésre sikerült volna az ezen a mérkőzésen nyújtott teljesítményt átmenteni, a 3. hely megszerzése elérhető lett volna.

A negyedik mérkőzésen, amelyet a Bolyaival (Szerencs) játszottunk, már egyik csapat számára sem volt valódi tétje, a győztes lehetett a negyedik helyezett. Mindkét csapat csak a támadófocit erőltette, ami rendkívül látványos játékot hozott többgólos mérkőzéssel. Néhány fordulópont is volt a mérkőzésen. Kétgólos hátrányból egyenlítve több nagy helyzetet elpuskázva az ellenfél vitt be további találatokat a kapunkba, s így 5-2 (Takács Máté rúgta a két gólunkat) arányú vereséget szenvedtünk. Természetesen ekkorra már fáradtabbak is voltunk, hiszen összesen a torna alatt 3 cserejátékosunk volt csupán. Az ellenfeleink csapatainál 7-8 minőségi cserejátékossal felállva vívták meg mérkőzéseiket, ami nagyban könnyített helyzetükön.

A küzdőszellemünkre összességében nem panaszkodhattam, mert a szív és az akarás megvolt (játékban minőségileg jó volt Dobos Bence István és Takács Máté), egy-két játékos jobb teljesítménye (mert ők többre képesek) hiányzott a minőségileg jobb és eredményesebb játékhoz.

Mindenesetre jól elfáradva, de élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban érkeztünk haza. Ami nagyon fontos, hogy semmilyen attrocitás nem volt a torna alatt, a légkör barátságos volt. A szervezés kiváló volt, köszönet a házigazda taktakenézieknek. Minden résztvevő focista kapott ajándékba egy kis édességet a rendező által.