Négy legyesbényei tanuló vehetett részt az "Eséllyel a jövőbe gyerekesély pályázat a Szerencsi Kistérségben" című pályázat keretén belül létrehozott,  " Jó tanuló, jó sportoló" elnevezésű jutalomtáborban.

A táborban július 13-19 között nyaralhattak a gyerekek, melynek  a felújított Simai ifjúsági tábor adott otthont, mely 36 gyermeket és 8 nevelőt fogadott be.
A tanulók, a Szerencsi Kistérség településeiről jöttek, minden iskola  4-4 gyermeket küldhetett nyaralni.  Ezen a héten Monok, Mezőzombor, Prügy, Taktaszada, Taktakenéz, Tiszalúc, Újcsanálos, és Legyesbénye iskoláinak tanulói táboroztak együtt. A heti program színes volt, ismerkedési est, akadályverseny, discó, karaoke, kézműves foglalkozás, aszfaltrajz verseny, életmentő előadás, rendőrök drogprevenciós előadása, kerékpártúra, Ki-mit-tud, bicajos- és rolleres ügyességi verseny, activity és darts verseny, erdei gyalogtúra, strandolás  kovácsolta össze a résztvevőket. A legyesbényei lányok: Póti Cintia, Török Andrea, Turjánszki Anna és Gajdos Flóra, lelkesen vettek részt a programokon, jó pár díjat elhoztak iskolájuknak. Többek között megnyerték a tisztasági versenyt (a lakosztályukat kellett rendben tartaniuk), az aszfalt rajzverseny II. helyezését (Cinti és Andi), és a roller ügyességi versenyt a lányok kategóriájában (Flóra), valamint döntetlen I. helyezést a Ki-mit-tud versenyen is.

A gyerekek jól érezték magukat. Büszke voltam a " lányaimra", hisz mindenben részt vettek, jeleskedtek.
Nem csak ők, én is élveztem a tábor minden napját. Kicsit újraélhettem a gyerekkori táborozás élményeit.

Bodnár Edina