Iskolánk első alkalommal vett részt a napközis táboroztatásban a 2014/2015. tanév nyári szünetében.

Az önfeledt, vidám és szórakoztató öt napban a gyerekek változatos programokon vettek részt hétfőtől péntekig reggel 8 órától délután 16 óráig.

A hétfő az ismerkedés napja volt, amelyen klasszikus közösségi játékokkal, játékos, csapatépítő programokkal, ki mit tuddal és karaokéval vártuk őket. Másnap kézműves technikák elsajátítására tettek szert gyöngyfűzéssel, origamival vagy bőrfonatok elkészítésével a népi kultúra felelevenítése mellett.

Szerdán az egészséges életmódra fektettük a hangsúlyt: sor- és váltóversenyekkel, sportfeladatokkal, a témával kapcsolatos keresztrejtvény megoldásával, zöldségfélék ízének felismerésével, míg délután a szerencsi fürdőben töltöttük el a napot.

A kulturális nap keretében, csütörtökön a szerencsi könyvtár felépítését ismerték meg a diákok, vártúrán vettek részt, majd délután településünk épített örökségeit látogatták meg.

Az utolsó nap Nyíregyházára kirándultak a résztvevők, ahol a Sóstói Állatkertet és Múzeumfalut látogatták meg.

A táboroztatás célja volt, hogy olyan élményszerzést nyújtsunk tanulóinknak, mely során nemcsak szellemi ismereteiket vagy fizikai énjüket erősítettük meg a táborban eltöltött hét alatt, hanem a további kapcsolattartás, közösségépítés tükrében a hasznos időtöltés lehetőségeinek változatait tárjuk a diákok – otthoni élménybeszámolóik alapján a szülők –  elé.