A 2013-2014-es tanévtől kezdve a felső tagozatos diákok számára természetismeret szakkört indítottunk, amely a tanulók életkori sajátosságaihoz igazodik.

A közelitől a távoli, az egyeditől az általános felé halad témaköreiben. Élmények, egyéni tapasztalatok megszerzésére törekszik. Kiemelt szerepük van a megfigyeléseknek, kísérleteknek, vizsgálódásoknak, melyek tapasztalatait – tanári irányítás mellett – növekvő önállósággal igyekszünk elvégezni, rögzíteni, értelmezni, miközben egyre nagyobb jártasságot szereznek szakköröseink a balesetmentes eszközhasználatban, a csoportban végzett munka során a feladatok megosztásában és az együttműködésben.

A foglalkozásaink során eléjük tárul a természet formagazdagsága és szépsége, amely erősíti a fiatalok kötődését szűkebb és tágabb környezetükhöz, szülőföldjükhöz.

Együttgondolkodásra sarkalljuk a tanulókat, megláttatjuk velük az emberi tevékenység pozitív és negatív hatásait. Rávilágítunk a fogyasztói társadalom hibáira, továbbá anyag- és energiatakarékos szokások kialakítására ösztönözzük őket azzal, hogy az ember személyes felelősségét hangsúlyozzuk az egészség és a környezet védelmében.