A Föld napja alkalmából színes programokkal ünnepeltük a bolygónkat. Hétfőn az alsó tagozatosok vetélkedőn vettek részt, ma pedig a Fúló hegyen és környékén túráztunk, majd a nap zárásaként a gyerekek a Tudás kertjét és környékét szépítették új virágok ültetésével. A Fenntarthatósági Témahét pedig egész héten tart, amikor is a diákok újabb információkat szerezhetnek a Földről az adott tanórai foglalkozásokon.

A fenntarthatósági témahéten német nyelv órákon is foglalkoztunk a környezetvédelemhez és a Föld napjához kötődő feladatokkal, évfolyamoknak megfelelő szókinccsel és problémamegoldási lehetőségekkel. A kisebbekkel Föld napi színezőt, és kihajtható képeslapot készítettünk “Mentsük meg a Földet” felirattal német nyelven.

A nagyokkal a Goethe Intézet tematikus feladatait végeztük el, melyek rávilágítanak a bolygót érintő problémákra, ill. megoldási lehetőségeket kínálnak, ami a fiatalok számára is követendő példa lehet.

Kedden a Rátkai Német Nemzetiségi Általános Iskola szervezésében vett részt Putnoki Arabella Boglárka és Szilvási Beáta a “Gemeinsam retten wir die Erde! – Mentsük meg közösen a Földet!” elnevezésű fenntarthatósági vetélkedőn, melynek várjuk az eredményét. Köszönöm tanulóink kreativitását, és aktivitását!