A tábor első napján csapatépítő játékokat szerveztünk, délután a Kőkönyvtár és a Fúló-hegy meglátogatása következett.

A második napon Miskolctapolcán jártunk a Kalandparkban, ahol a bátrabb gyerekek kipróbálhatták a kék túraútvonalat, míg a többiek a játszótéren játszottak. Ezután a Mc Donald’s étteremben ebédeltünk. Legvégül a Vadaspark állatait tekintettük meg. Remekül telt a napunk.

A harmadik nap a levenduláról szólt. Tevékenységeinket a levendulával kapcsolatosan terveztük meg. Délelőtt levendulaszörp, levendulás gofri, levendulás plakát, origami levendula és levendulás történet készült. A kreatív feladatok ebéd után is folytatódtak: a művészeti iskola pedagógusai karkötővel, színezővel és gyöngyös levendulával készültek. Kollégáink pedig dekupázstechnikával készült levendulás üveget, könyvjelzőt, buzogányt, levendula illatgömböt, és levendulás “Otthon, édes otthon” táblát alkottak a táborozó gyerekekkel. A mai napunk kellemes levendulaillatban telt.

A tábor 4. napján reggel elkészítettük a levendulaszörpöt, felolvastuk a levendulás történeteket, megtekintettük az illusztrációkat és plakátokat, majd Monokra utaztunk. Jártunk a Kossuth Múzeumban, az Andrássy kastélyban, a Fodrász Múzeumban, a Tájházban, a Levendula Házban, ill. a Kálvárián. A múzeumlátogatások után Nagy- Nádházi Réka finom pohárdesszertjét kóstolhatták meg a gyerekek. Kellemesen elfáradtunk.

A tábor utolsó napja az egészségtudatosság, és egészségmegőrzés jegyében telt.

Délelőtt a táborozókkal a Tudáskertjében kertészkedtünk, gyógynövényekkel, ill. a kertben található zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedtünk. Ezután görögsaláta és gyümölcssaláta készült, amit a gyerekek a tízóraihoz fogyasztottak el. Ebéd után dinnye volt a csemege. A gyerekek sportoltak, fociztak is. Frissítőként levendulaszörpöt ittunk. Végül megtörtént a táborzárás. Mindenkinek szép nyári szünidőt, és tartalmas feltöltődést kívánunk:

Icu, Ibolya, Cintia és Margó néni