Legyesbénye Község Önkormányzata, a Zalay Andor Általános Iskola és a Legyesbényei Óvoda 2022. március 11-én délelőtt a település Borházában emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójáról.

A Himnusz után dr. Szepesi Nándor igazgató úr osztotta meg ünnepi gondolatait, majd a nagycsoportos óvodások műsora következett. A kicsik énekeltek, verseltek, majd az „Emeld fel fejedet” kezdetű dalra egy kendős mozgást mutattak be Komenczi Viktorné óvónéni felkészítésével.

A megemlékezés a felső tagozatos tanulók ünnepi műsorával folytatódott, amelyben fontos szerepet kapott a piros, a fehér és a zöld, a magyar nemzet színei.

Felelevenítettük a március 15-i eseményeket, elhangzott a Nemzeti dal, a 12 pont, valamint megemlékeztünk a hősökről, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága. Az énekkarosok gyönyörű dalokkal színesítették műsorunkat, valamint zászlós táncot mutattunk be, amely elnyerte a közönség tetszését.

Az ünnepség a Szózattal zárult, majd a kegyelet virágait a hősök emlékművénél elhelyezve, tisztelettel adóztunk a forradalmároknak.

Köszönöm Laczkóné Szloboda Margit kolléganőnek az énekkar felkészítését, Váradi Tibor kollégának a gitárkíséretet Jancsovszki Máté kollégának a hangosítást, Kerekesné Merva Irénkének a lányok ruháinak, vasalását, továbbá a kollégák támogatását a próbákat illetően. Köszönet mindenkinek, aki velünk együtt ünnepelt ezen a napon.

Büszke vagyok a diákokra az összehangolt, látványos, színvonalas előadásért.

                                                                                               Dorgainé Tóth Ibolya

felkészítő pedagógus