Magyarország Kormányának felhívása család – és gyermekjóléti központot fenntartó helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok társulásai számára1 önállóan vagy azoknak más helyi önkormányzatokkal, helyi önkormányzatok társulásaival, helyi nemzetiségi önkormányzatokkal, egyházi, nonprofit szervezetekkel alkotott konzorciumai számára, a gyermekeket sújtó nélkülözés újratermelődésének megakadályozására és a gyermekek esélyeinek növelésére irányuló projektek megvalósítása érdekében.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a gyermekszegénység visszaszorítását, megelőzését és a szegény családban élő gyermekek, továbbá a tartós rászorultságban élők számának csökkentését. Ehhez a leszakadó területeken a helyi igények figyelembe vételével kidolgozott, a legkorábbi életkortól induló, a szülők bevonásával történő beavatkozásokra, valamint a szakemberek hosszú távú
jelenlétére van szükség. A cél elérését a Kormány a helyi önkormányzatokkal, helyi önkormányzatok társulásaival önállóan vagy azoknak más helyi önkormányzatokkal, helyi önkormányzatok társulásaival, helyi nemzetiségi önkormányzatokkal, egyházi, nonprofit szervezetekkel közösen alkotott konzorciumainak együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

2022-ben a programnak köszönhetően Szerencs Város Önkormányzata és a Legyesbényei Zalay Andor Általános Iskola életre hívta az „Élj helyesen!” projektet az alsó tagozatos gyerekek számára, valamint a „Játszva tanulni!” programot az ovisok számára, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése céljából.