A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia (Szeged) által szervezett Tudásakadémia Tanulmányi Versenyén Történelem tantárgyból vesz részt iskolánk tanulója. A versenyen a tanulónak a feltett kérdéseknek kellett utána járnia, így minden egyes feladatlap megoldása sok kutatómunkájába került, ezzel is elősegítve a történelem tantárgy iránti elhivatottságot, valamint tudás és ismerete szintjének elmélyülését, annak bővülését.

A verseny hat írásbeli levelezős fordulóból állt, melyek közül az első félévben három forduló lebonyolítására került sor. A 8. osztályosok kategóriájában Kertész Klaudia vett részt, aki az első félévben maximálisan megszerezhető 42 pontból 42 pontot szerzett, ezzel mindhárom fordulót és az első félévet is hibátlan eredménnyel és Arany Minősítéssel zárta.

A második félévben szintén három forduló lebonyolítására került sor. A 8. osztályosok kategóriájában Kertész Klaudia vett részt, aki a második félévben maximálisan megszerezhető 42 pontból 42 pontot szerzett, ezzel mindhárom fordulót és a második félévet is hibátlan eredménnyel és Arany Minősítéssel zárta.

A második félévben megrendezésre került a Verseny Megyei Döntője is, melyen Kertész Klaudia ugyancsak hibátlan eredménnyel vett részt, ezzel megszerezve a Megyei Első helyezést és kivívta részvételét az Országos Döntőn, melyen szintén hibátlan eredménnyel vett részt, ezzel megszerezve az Országos Első helyezést.

Csak Gratulálni tudok Neked az elért eredményhez! Bebizonyítottad, hogy a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét!

Jancsovszki Máté