Immár hagyomány az iskolánkban, hogy az óvodások iskolába történő könnyebb beilleszkedése érdekében gólyatábort szervezünk a leendő elsősöknek. Idén ennek még nagyobb jelentősége volt, hiszen nem volt lehetőségünk az előző tanévben találkozni egymással az óvodában.

Szokásunkhoz híven augusztus utolsó hetében került sor a táborra. 2 nap 2-2 órát töltöttek a gyerekek az iskolában, és ez alatt az idő alatt érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal foglalkoztak.

Megismerkedtek az iskola helyiségeivel, mesét néztek, rajzoltak, színeztek, kreatívkodtak, játszottak a tanteremben és az udvaron.

Sokat beszélgettünk a két nap során, bár legtöbben még izgultak egy kicsit, hiszen minden új volt számukra: az iskola, a tanterem, a berendezések.

A gólyatábor után minden résztvevő gyermek izgatottan várta az első tanítási napot, és az volt az egészben a legjobb, hogy a szeptember 1-jei kezdéskor a táborban részt vevő gyerekek mosolyogva üdvözöltek, hiszen már megismerkedtünk, összebarátkoztunk. A tábor során rájöttek, hogy minden ijesztgetés ellenére jó hely lesz ez az iskola.

                                                                                  Virág Zoltánné

                                                                                  osztályfőnök