Dr. Törökné Gergely Gabriella a munkaügyi központ munkatársa látogatott el hozzánk egy osztályfőnöki óra keretében. Célja volt, hogy a tanulók képességeiknek, tehetségüknek és tanulmányaiknak megfelelő szakmát, illetve iskolát találjanak. Segítségül teszteket kaptunk, amit a későbbi órákon kitölthettünk.

Egy következő órán két volt diákunk, Müller Anasztázia és Turjánszki Anna ismertette meg a 8. osztályt a Tokaji Ferenc Gimnáziummal. A lányok nyílt napon is voltak már az intézményben, de kérdezhettek is tőlük, így a nyolcadikosok egy átfogóbb képet kaphattak a tokaji iskola képzéseivel kapcsolatban. Köszönjük a közreműködést a lányoknak!

A hónap végén a pályaorientációs szülői értekezletünket is megtartottuk. A Bocskai István Katolikus Gimnázium egyik tanára, Dombrádi Edit megismertette a szülőkkel a következő tanév elképzeléseit, szakjait, valamint a jövőbeli változásokat. A Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Szakképző Iskolája képviseletében Sárossy Edit szülő segítette a választást a szakmák bemutatásával.

Remélem mindenkinek tudtunk segíteni a megfelelő iskola és szak kiválasztásában!

Csákiné Borbély Mónika