Október 17-18-án iskolánk pedagógusai belekezdtek abba a továbbképzési programsorozatba, amely az Egri Egyetem által került kidolgozásra.

A Komplex Alapprogram nevelési-oktatási programja, valamint tanulási-tanítási stra­tégiája (Differenciált Fejlesztés Heterogén tanulócsoportokban /DFHT/), olyan peda­gógiai módszereket és eljárásokat szervez egységes rendszerbe, amelyek erősítik az intézmények esélykiegyenlítő szerepét, növelik az iskolák személyiségfejlesztő ka­pacitásait, célul tűzve a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni küzdelem szakmai megoldását. A program épít a tanulók sokféleségére, egyediségére, célul tűzi ki az egyedi képességek társas interakciókon keresztül történő kibontakoztatását a korai iskolaelhagyás csökkentése érdekében. Az alapprogram személyiségfejlesztő, oktató és nevelő tevékenysége a tanulásszervezés különböző formáiban jelenik meg, fókusz­ba helyezve a társas interakciók minőségi fejlesztését. A személyiségfejlődésre és a közösségek működésére érzékeny pedagógiai és tanulási módszerek alkalmazása olyan szemléletváltást eredményezhet, amely erősíti a tanulók bevonódását a tanulási folyamatba, lehetővé teszi a tanulás élményszerűségének figyelembevételét, alapot ad az önismereten alapuló pályaválasztáshoz, így elősegíti a legalább középfokú végzett­ség megszerzéséhez vezető tanulási út bejárását. (Forrás: Révész László, K. Nagy Emese, Falus Iván: A Komplex Alapprogram koncepciója, Eger 2018.)

A két alapozó, egyenként 30 órás továbbképzés elvégzése után, az öt modulból további kettőt kiválasztva 120 órás képzést teljesítenek, és megkapják a jogosultságot a program bevezetésére iskolánkban.