Nyolc általános iskola részt vételével rendeztek az 1848-1849-es szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve egy kétfordulós történelmi versenyt a megyaszói Mészáros Lőrinc Általános Iskola szervezésében. Egy iskola 4 fős csapatot nevezhetett. Az iskolánkat Nagy Richárd, Kovács Attila, Takács Máté és Zlovenszki Milán képviselte.

Az első fordulóban április 5-én interneten kellett feladatokat megoldani, ahol fontos volt a gyorsaság is. Fényképes csapatképet is küldeni kellett a szervezőknek az interneten végzett munkáról. Ebben a műfajban holtversenyes 4. helyen álltunk, további célkitűzésünk az lehetett, hogy sikerüljön elérni a dobogót.

A második forduló – április 24.- egy szellemi párbajvívás volt a csapatok között Kahoot internetes feladatokkal. Volt itt minden, szerencsekerék-pörgetés a csapatok részéről, mókás, de ugyanakkor komolyságát tekintve izgalmas feladatokkal. A tanulók tényleg élvezték a versenyzést, felszabadultan, jó hangulatban versenyeztek egymással.  Öt fordulós körverseny zajlott le. Ebben a vetélkedésben sikerült felérni a dobogóra, a reális tudásanyag alapján a 2. helyen álltunk szinte végig, de a szerencsekerék pörgetéssel más csapat igen jól sáfárkodott, így előzve meg minket. A versenyt a megyaszói diákok nyerték.

Szeretném megköszönni a tanulók eredményes munkáját és a felkészítő tanárok tevékenységét is.

A versenyszervezés remek volt, étel-ital ellátás kitűnő volt, a csapatok okleveleket és édességcsomagot kaptak ajándékul a szervezőktől.

Nagy Zsolt