Az idén csatlakozott iskolánk harmadik alkalommal a témahéthez. Ennek során egy nagyon változatos programsorozatot valósítottunk meg a tanórai keretek között, valamint az intézmény falain kívül is.

Minden kolléga beépítve tanóráiba választott a témahét óratervei közül – amely kapcsolódott a környezetvédelemhez, vízhez, sporthoz, hulladékgyűjtéshez – vagy önálló feladatot valósított meg.

Csatlakoztunk a „TeSzedd!” programhoz, amelynek keretein belül az iskolások, szülők és tanárok hulladékgyűjtésbe fogtak a településen.

A Víz Világnapja alkalmából vetélkedőt rendeztünk tanulóink számára az alsó és  felső tagzaton, amelyen a diákok játékos és változatos feladatokkal versengtek azért, hogy ki tud többet a vízről, környezetünkről és az emberi hatás pozitív vagy negatív oldalairól.

A gyakorlati életbe is átültettük tudásunkat, hogy azt elmélyítsük. Ezt egy kis sporttal kötöttük össze. Gyalogtúrát szerveztünk a településen, az 5000 lépéses táv leküzdését tűzve ki célul.

A hatodik osztályosok – osztályfőnökük vezetésével – a település öreg platánfáját „fogadták örökbe” és vették gondozásukba.

A gyakorlatban a fenntartható jövő csak a gazdasági, a társadalmi és a környezeti érdekek harmonizálásával valósítható meg. Az elmúlt hetekben és a jövőbeni tevékenységeinkkel mi is erre a harmóniára törekedtünk és szentelünk nagyobb figyelmet a jövőben.