Iskolánk csapata február 1-én Tokajban vett részt a Rákóczi Emlékversenyen. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által több éve szervezett versenyen először képviseltette magát intézményünk. Több, mint húsz általános – és középiskola mérette meg magát.

A verseny célja, a Rákóczi – szabadságharc időszakának megismerése, széleskörű, elsősorban történelmi ismeretszerzés mellett betekintés a kor öltözködési szokásaiba. Az emlékverseny célja még továbbá a gyerekek történelmi ismereteinek bővítése, kreativitásuk, történelmi gondolkodásuk fejlesztése, informatikai eszközök – számítógép, internet – konstruktív alkalmazása önálló kutatómunkára nevelés. Előzetes feladatként a csapatoknak 2 perces videót kellett készíteniük, amely lehetett riport, életrajz, dokumentumfilm. Egyik csapatunk riportot készített a fejedelemmel, míg a másik bejárta Zemplén vármegyét és dokumentumfilmet készített a szabadságharc emlékhelyeiről. Jó kis anyag lett mindkettő!

Iskolánk csapatai bár a középmezőnyben végeztek, de jól szerepeltek, hiszen igencsak – még a középiskolásoknak sem egyszerű – nehéz feladatokat kellett megoldaniuk. Gratulálunk!