A Legyesbényei Általános Iskola 2019. február 15-én tartotta az évente hagyományosan megrendezendő farsangját a település Művelődési Házában. Nagyon jó időjárás is köszöntött aznap minket, a télűzés sikere is megvolt. A tanulók nagyon aktívan készültek, a tanulói részvétel aránya a fellépő diákok között 90% feletti volt. 14.30- kor kezdődött a műsor.Az alsó tagozatos tanulók jelmezes beöltözéssel mutatták meg magukat, míg a felső tagozatos osztályok zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. A fellépőket az öttagú zsűri pontozta, értékelte. Szeretnénk megköszönni a szülők, pedagógusok és mindazok munkáját, akik a gyerekek felkészítésében, beöltöztetésében aktív szerepet vállaltak. Látszott, hogy komoly felkészülés és háttérmunka volt mögötte.

Az alsó tagozaton a zsűri a legjobb jelmezes fellépés díját Radics János 4. osztályos tanulónak ítélte, aki öregasszonynak öltözött, ráadásul színes mondókával ragadtatta el a zsűrit és a közönséget. A második helyezett lett a bagolynak öltözött Putnoki Arabella 3. osztályos tanuló. A harmadik helyezést a gyöngyhajú lánynak beöltözött igen díszes és fonott hajviseletéért Szabó Norina Regina 2. osztályos tanuló érdemelte ki. Egyik jelmezes tanuló sem lehetett elégedetlen, hiszen minden fellépő kapott egy nagy sport szelet csokit jutalmul.

A felső tagozatban az 5. osztály a Pál utcai fiúk zeneszámával fűszerezett műsorral, a 6. osztály a Hair című musical hippiknek öltözött táncos produkciójával, a 7. osztály nagyon változatos retro zeneszámok részleteinek és hozzá fűződő látványos jelmezes fellépéssel társuló produkciójával, míg a 8. osztályosok keleti jógás zenés bemutatóval léptek fel. Nem szívesen lettem volna zsűri tag, mert mindenki ügyes volt, nem volt könnyű értékelni. A zsűri ezért nem is helyezésekben mérte a fellépőket, hanem jelzőkkel minősítette az osztályokat.

Ennek megfelelően

„a legvagányabb” az 5. osztály

„a legtáncosabb” a 6. osztály

 „a legszínesebb” a 7. osztály

„a legmegnyugtatóbb” a 8. osztály lett.

Minden fellépő felsős osztály jutalmul egy nagy csomag nápolyit és hozzá üdítőt kapott ajándékul.

A farsang elmaradhatatlan eseménye a tombolasorsolás volt. Nagyon sok tombolát vettek – itt köszönjük a tombolaárusítók áldozatos munkáját is – a nyereményre vágyók, s külön öröm volt, hogy nagyon sokan is nyertek.

A tombolasorsolás után zenés táncos mulatság vette kezdetét (benne Just Dance) a tanulók nagy örömére. A szülőknek hála most is volt étel-ital kiszolgálás, sokan éltek ezzel a lehetőséggel. A farsang hivatalosan 18.30-kor ért véget.