Isten kegyelméből 2018. július 30. és augusztus 2. között ismét megrendezésre került a  gyerekhetünk, immár hetedik alkalommal. Az első napon Eszter történetét ismerhettük meg, volt aranymondás és daltanulás. Az aranymondás tanítása zsákbamacska jellegű volt, hiszen aki helyesen válaszolt a feltett kérdésre, az húzhatott egy lapot. Az aranymondáson kívül voltak üres lapok is, hogy még izgalmasabb legyen a játék. Később mozgatós vidám játékokat játszottunk, mellyel kicsit gyakoroltuk az idegen nyelveket is. Ennek a játéknak volt egy kijelölt vezetője, akivel a többiek együtt mutogattak és énekeltek.

Ezt követően közös imádság, reggeli következett. A reggeli után a gyermekek finomabbnál- finomabb süteményeket fogyaszthattak. Nagy meglepetésünkre a gyerekek hamar feltalálták magukat, volt köztük egy vezér és nagyon szépen játszottak. Amikor már mentünk volna énekelni, kérték hogy még hadd fejezzék be az elkezdett játékot.

Az énekek és a bibliai történet átismétlése után következett a finom ebéd, valamint a palacsinta, melyet ezúton is köszönünk Szilágyi Lászlóné Piroska néninek és Zagyi Zsoltné Mártika néninek, hiszen ők készítették el.

A keddi napon kirándulást tettünk Tokajba. A gyerekek nagy izgalommal várták a reggelt. Vonattal mentünk, ahol az állomáson már várt minket a városnéző kisvonat, amely végigvitt a város nevezetességein egy idegenvezető kíséretében. A kisvonat kivitt minket a Fesztiválkatlanba, ahol a gyermekek nagyon örültek a játszótérnek és önfeledten játszottak. A közös éneklést követően megebédeltünk, aztán visszajött értünk a kisvonat és elmentünk fagyizni. A hűsölést követően felmentünk a kilátóba, ott csoportképet készítettünk és gyönyörködtünk a festői tájban.

Aztán jött a nap legizgalmasabb része, hiszen még várt ránk egy sétahajókázás, amely nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is élményszámba ment. Kellemesen elfáradva, pozitív élményekkel gazdagon térhettünk haza.

A szerdai napon gyógy- és haszonnövényekkel ismerkedhettek meg a gyermekek, hiszen ekkor az általános iskola „tudáskertjében” töltöttük a délelőttünket, ahol sok érdekes és hasznos dolgot tudhattak meg a gyerekek a környezetükben található növényekről.

Szilvát és 13 féle gyógynövény keverékéből készült teát kóstoltunk, amely nagyon ízlett mindenkinek. Megnéztük a korallvirágokat, de előtte még volt egy játék, melynek keretében az udvaron négylevelű lóherét kerestünk. Aki a legügyesebb volt, jutalmat is kapott. Kaptunk egy gyönyörű csokrot is a gyógynövényekből és az iskola kertjében termesztett paradicsomot, hiszen visszatérve zsíroskenyér és szalonna várta az éhes csapatot.

Hamar elérkezett a csütörtök, amikor az egyik társunk tartotta a reggeli áhítatot. A gyerekek kitartóan figyeltek. Átismételtük az énekeket és volt aranymondás tanítás is. Lelkesen és izgatottan készültünk a délutáni táborzárásra. Nagyon hamar és ügyesen megtanulták a táncot, amellyel a szülőket leptük meg délután. A gyerekek a műsor után megkapták a meglepetés tortát. Nem csak a szülők és a gyermekek részesültek meglepetésben, hanem az adakozóink, segítőink, valamint a táborszervezők is, akik oklevelet és csoportképet kaptak.

Ezúton is szeretném megköszönni minden adakozónak a segítséget, hiszen támogatásuk nélkül nem sikerülhetett volna a táborunk.

Köszönöm a segítőtársaimnak a kitartást és a helytállást, és azt, hogy már a tábor előtt is rászánták az idejüket, hogy együtt készülhessünk. A szervezőknek a szervezést, hiszen ismét egy felejthetetlen hetet tölthettünk együtt.

Bízunk Isten kegyelmében és segítségében, hogy jövőre is megszervezhetjük a táborunkat.

Bálint Brigitta