Az idei tanévben is nagy sikerrel került megrendezésre a kulturális hét, amelyen az óvodás és iskolás gyerekek megmutathatták ügyességüket, tehetségüket, kreativitásukat. dr. Szepesi Nándor igazgató úr ünnepélyes megnyitója után az óvodás gyerekek kedves műsora mosolyt csalt az arcokra, majd a Csiribiri dalkör vidám előadásában a Dédapám és a Régi csibészek című dal repített vissza bennünket a múltba. Az iskolában népszerű Robotika szakkörös gyerekek bemutatták tehetségüket a technika világában, csakúgy, mint a Sport Poha-Rak szakkörös gyerekek az ügyességüket a gúlaépítés területén. A kulturális kavalkádban az ovisok és iskolások színvonalas produkciókkal szórakoztatták a közönséget vers, zene és tánc kategóriában. Egy rögtönzött kiállítás keretében a művészeti képzésben részt vevő tanulóink munkáiban gyönyörködhettünk. A kulturális hét folyamán a gyerekeknek lehetősége nyílt kreatívkodásra a kézműves foglalkozásokon,  filmvetítéssel egybekötött vetélkedőn való részvételre- amit nagy örömünkre egyik diákunk, Turjánszki Koppány ötödikes tanuló kezdeményezett és bonyolított le ügyesen,- játékos versengésekre, ahol ügyességi és szellemi tudásukról adhattak számot a gyerekek. Az idei kulturális héten hagyományosan megrendezésre került a Játékos anyanyelvi vetélkedő és a Kispályás labdarúgó bajnokság. Mindkét versenyünk népszerű az iskolák körében, hiszen az előbbin a Tankerület iskoláiból 8 csapat, az utóbbin 10 csapat vett részt.

A Játékos anyanyelvi vetélkedőn a következő eredmények születtek:

I.hely: Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola-Molnár Bianka, Serfőző Dóra

II.hely:Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola-Lakatos Bernadett, Kiss Netti

III.hely:Legyesbényei Általános Iskola-Póti Dávid, Turjánszki Koppány

A versenyen részt vettek még A Monoki Kossuth Lajos Általános Iskola, a Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola és  Megyaszói Mészáros Lőrinc Általános Iskola csapatai is.

A Kispályás labdarúgó bajnokság eredményei:

I.hely: Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola

II:hely:Legyesbényei Általános Iskola

III.hely:Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola

A bajnokságon résztvevő további csapatok: Monoki Kossuth Lajos Általános Iskola, Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola-Tállya, Csobaji Általános Iskola, Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola, Tiszalúci Arany János Általános Iskola, Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola, Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskola.

Mindkét versenyen dobogós helyezést értek el intézményünk tanulói. Gratulálunk nekik!

A kulturális hét gyermeknapi programja az idén a Bárka színpad közreműködésével történt. Kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, ahol gyöngyöt fűzhettek és papírfigurákat készíthettek, agyagozhattak, és különböző népi játékokat próbálhattak ki. A nap végén jégkrémet kaptak a gyerekek.

Reméljük mindenki talált kedvére való elfoglaltságot, hasznos és kellemes időtöltést a kulturális hét színes programjai között.