Április 15-én délután szépkiejtési versenyen vettünk részt Bekecsen a II. Rákóczi Ferenc Matematika és Informatika Tagozatos Általános Iskolában. A tankerületből számos iskola jelen volt. Az 5-6. és 7-8. osztályos mezőnyben is 20-20 tanuló versenyzett.

Iskolánkat Szabó Nikoletta 8. osztályos, Agócs Napsugár 7. osztályos tanuló képviselte. Az ifjabbak között Jantek Márk 6. osztályos diákunk adta elő prózáját. A nagy megmérettetést kitartó felkészítő munka előzte meg. Mindhárom tanuló választott egyéniségéhez illő, neki tetsző prózai szöveget a közelmúlt irodalmából, melyet begyakoroltunk a helyes beszédtempó, értelmi és érzelmi hangsúlyozás szabályai szerint. A versenyen már „csak” művészien kellett felolvasni. Ám a második fordulóban egy ismeretlen szöveget is elő kellett adni. Körülbelül 5 perc felkészülési idő után ezt már nehezebb volt hibátlanul és érzelmek közvetítésével tolmácsolni. Lányainknak csodálatosan sikerült az első forduló, de az idegen szöveg olvasásakor hibáztak és az izgalmaknak köszönhetően kissé hadartak. Így a középmezőnyben végeztek. (A zsűri csak az első öt helyezést ismertette.)

Ám nem maradtunk díjazás nélkül, mert Jantek Márk harmadik helyezést ért el, könyvjutalomban és oklevélben részesült.

A lányok is örültek a jó hangulatú versenyen való részvételnek, ahol az izgalmak után ismeretségeket kötöttek, uzsonnáztak, bejárták a régi tablókkal díszített folyosókat. Sugi édesanyja tablóját is megtalálta.

Reméljük tanulóink büszkén meséltek otthon élményeikről.

Baráthné Juhos Emese