Március másodikán, Arany János születésnapján, Tiszalúcon ismét megrendezésre került a hagyományos Arany János Szavalóverseny.

A Legyesbényei Általános Iskolából előzetes válogatás után az ötödikes tanulók közül Török Andreát, a hatodik osztályból Aleva Cintiát és Konyecsnyik Dorinát neveztük.

Tanulóink szép eredményeket értek el, hisz ebben a korcsoportban volt a legnépesebb mezőny, 21 tanuló. Andrea Juhász Magda, ma élő költőnő, De jó lenne jónak lenni című versét szavalta. Hetedik helyezést ért el. Dorina és Cintia szintén szépen szerepeltek. Mindketten Áprily Lajos verset választottak, korosztályuknak megfelelően fiatal lányok érzéseiről szavaltak. A középmezőnyben végeztek. 

A vendéglátó iskola igazán kedvesen fogadta a versenyzőket. Az izgalmakat sok-sok finomság elfogyasztásával vezethették le.

A ráhangolódást nyitó műsorral kezdték, melyben megkoszorúzták szavalatok kíséretében az aulában lévő Arany János szobrot. A díjkiosztás előtt az iskola tanulói énekeltek. Mindenki megelégedéssel távozott és hazafelé megfogadtuk, hogy egy év múlva ismét jelentkezünk.

Baráthé Juhos Emese

magyartanár