A 2014-2015-ös tanévben tantestületünk új tagokkal bővült.

Baráthné Juhos Emese magyar szakos tanár a magyar nyelv és irodalom rejtelmeibe avatja be a diákokat.

Rajtuk kívül a szakos ellátottság hiánytalan megszervezése érdekében utazó pedagógusok is segítik munkánkat. Cseh Sándorné a rajzot és médiaismeretet oktatja a felső tagozatban.

Szeretettel köszöntjük őket és eredményes tanévet kívánunk mindannyiuknak!

Baráthné Juhos Emese

Szeptember 1-jén új magyartanárként érkeztem a Legyesbényei Általános Iskolába.

Új vagyok a régi falak között, de a 34. tanévemet kezdem a diákok körében.

Nevem Baráthné Juhos Emese. 30 évet Miskolcon tanítottam, egy évet beteg öreg szüleinket ápoltam, két évet autista fiatalok között töltöttem, az elmúlt tanévben a bekecsi általános iskolában oktattam.

Megszerettem ezt a vidéket, hiszen nagyszüleim is Zemplén megyében (Göncruszkán) éltek.

Örömmel töltött el az a tény, hogy miután a bekecsi iskolába visszatért a gyesen lévő kolléganő, a szomszéd faluban kaptam állást.

„Anyaszívű” pedagógusnak tartom magam, még ha a mai diákoknak inkább nagyszülője is lehetnék.

Elítélem az erőszakosságot, a durva beszédet, a hangoskodást. Előnybe részesítem a szorgalmat, akaraterőt, segítőkészséget és az ízléses humorérzéket.

Ötödiktől nyolcadik osztályig tanítok magyar nyelvet és irodalmat. Felzárkóztató órákat is tartok ezeken az évfolyamokon. Feladatul kaptam, hogy tanulmányi versenyekre készítsem fel diákjainkat szakomon belül és az iskolai ünnepélyeken való színvonalas fellépéseket is segítsem. Heti két alkalommal – kedden ötödik hatodik osztályosoknak, pénteken hetedik, nyolcadik osztályos tanulóknak – magyar nyelv és irodalom szakkört tartok, melynek feladata a tehetséggondozás, középiskolai előkészítő. Sorra kerül itt minden tudnivaló öttől nyolcig, ami a felvételin előkerülhet és a tanórákon kimaradt. Az aktívan résztvevő tanulóknak igényük szerint biztos helyük van egy miskolci színházlátogatáson márciusban a Robin Hood című zenés játékon.

Remélem, egymásra találunk a tanulni vágyókkal és eredményes munkát végzünk. Mindezt tiszta szívemből kívánom, s hozzá Boldog Új tanÉvet!

Baráthné Juhos Emese