Mint az már ismert a településünk lakói előtt: 2013. decemberében iskolánk 5. osztálya településünkön két napon át regölt a községünkben.

Célunk elsősorban a karácsony előtti hagyományok felélesztése volt mind a település lakói mind a magunk örömére. A visszajelzésekből ítélve nagy hatást gyakoroltunk, így úgy döntöttünk, hogy erőnk és elszántságunknak gátat nem szabva folytatni fogjuk a hagyományok ápolását a különböző ünnepekhez kapcsolódóan.

Köszönjük mindenkinek még egyszer a szeretetteljes fogadtatást, az édességeket, és azt az anyagi hozzájárulást, amelyből május 24-25-én osztályommal, Boldogkőváralján két napos kiránduláson vettünk részt. Az összegyűjtött pénzből meglátogattuk a boldogkői várat, vacsoráztunk a Boldua Castrum középkori étteremben, ahol megismertük a középkori étkezési szokásokat majd megszálltunk a Tekerjes Fogadó és Erdei Iskolában.

Este játékos feladatokkal töltöttük el az időt, mely az adott nap megfigyeléseihez kötődött, valamint a gyerekek – kisebb csoportokat alkotva – kreatív fantáziájukat használva ötletes produkciókkal szórakoztatták egymást.

Vasárnap kellemes gyalogtúrát tettünk az Arka-patak-völgyében, délután pedig az erdei iskola játszóterén kosárlabdázással, lipityókázással, hintázással és trambulinozással vártuk a vonatunk hazaindulását.

Kicsit átértékelve a világot magunkban, mindenféle 21. századi kommunikációtechnológiát kizárva igyekeztünk felejthetetlenné tenni a lenyűgöző történelmi táj, a természeti környezet emlékünkbe vésését a kirándulás felfedező élménye mellett.

Bízunk benne, hogy általános iskolai emlékgyűjtő albumunk a következő időszakban is hasonló képekkel fog gazdagodni.

Szegedi László

osztályfőnök