Kossuth Lajos versenyAz újcsanálosi Kossuth Lajos Általános Iskola május elején történelmi versenyt hirdetett a körzet felső tagozatos 7. és 8. osztályos tanulói számára, a XIX. századi reformellenzék egyik legnagyobb képviselőjével, valamint a korszak eseményeivel kapcsolatban.

 

 

 

Iskolánkból hat diák készült a megmérettetésre, akik az alábbi csapatnevekkel vettek részt a vetélkedőn:
   Huszárok: Bálint Edina, Molnár Mónika, Tóka Tímea
   Huszártisztek: Kerekes Krisztina Réka, Paczári Dávid, Szaniszló Boglárka
A versenyt megelőzően részt vettünk azon a megemlékezésen, amelyet az államférfi tiszteletére rendeztek, majd az azt követő szoboravatáson.A mintegy másfél órás versenyen 11 csapat képviseltette magát. Meglepődésünkre a csapatok bemutatásakor megdobogtatta szívünket és örömmel töltött el bennünket, amikor hallottuk, hogy egy határon túli magyar csapat is érkezett Erdélyből.
Olyan feladatokat kellett megoldanunk, amelyek elsősorban a reformkorból és a szabadságharcból voltak feltéve, mint például: gróf Széchenyi István elméleti-gyakorlati alkotásai, a reformkor nagyjainak képi felismerése, szövegértelmezés, életrajzírás, évszámrejtvény, topográfiai feladatlap megoldása, képösszerakás, forráselemzés és a totó.A versenyre való készülésünk nem maradt eredménytelen, hiszen a huszártisztek a II., a huszárok csapata az V. helyezést érte el.

Köszönjük Szegedi László tanár úrnak a felkészítést.

A versenyzők.

 

Kossuth Lajos verseny Kossuth Lajos verseny 

Kossuth Lajos verseny Kossuth Lajos verseny 

Kossuth Lajos verseny