Ebben az évben ismét sikeres sportnapon vehettek részt a legyesbényei diákok, pedagógusok és az érdeklődő szülők 2008. szeptember 12-én.
Mint minden évben, így most is, a tanév elején egy napot szentelünk a közös sportolásnak és igyekszünk feléleszteni a csapategység, az osztályközösség szellemét is.
Az időjárás ideális körülményeket teremtett számunkra a kinti sportoláshoz. A reggelt Borbélyné Antal Éva tanárnő irányításával egy közös reggeli tornával kezdtük. Évek óta nagy sikere van ennek a programnak, hiszen ilyenkor egymás mellett, egymást biztatva tornázik pedagógus és tanár.
Iskolánk pedagógusai hat helyszínen várták az osztályokat, ahol a korosztályok összemérhették erejüket, ügyességüket és állóképességüket. A különböző helyszíneken lehetett kosárlabdázni, pingpongozni vagy társasjátékozni, röplabdázni, focizni, sor-és váltóversenyezni, illetve futni.
A jó hangulatú délelőttöt a korosztályonkénti kötélhúzás zárta. Szinte forrt a levegő az udvaron, amikor több, mint száz gyermek és felnőtt biztatta a kötélhúzókat!
A sikeres sportnapot természetesen az eredményhirdetés zárta, amikor megtudhattuk, hogy mely sportágakban mely osztályok diadalmaskodtak.

Ennek a napnak valójában mindannyian győztesei voltunk, hiszen egészségesen, sportosan együtt töltöttünk egy napot a friss levegőn.