Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai és Kutató Központja idén is megrendezte Országos Történelmi Tanulmányi Versenyét, melynek első fordulóját 2019. december 03-án írták meg a benevezett tanulók. Az első fordulóban egyetemes és magyar történelemből kellett igencsak színvonalas és változatos feladatlapot megoldaniuk az indulóknak az 1301-1700 között terjedő időszakból.

Tanulóink az első megmérettetést sikerrel véve kerültek a második, megyei írásbeli fordulóba, melyet a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban írhattak meg, 2020. február 04-én. A megyei fordulóba országszerte 371 diák jutott tovább, ahonnan csupán a legjobb 18 tanuló kerülhetett be az Országos Döntőbe. Bár a legjobb 18 tanuló közé végül nem sikerült bekerülnünk, az elért eredmény miatt nincs okunk bánkódni, hiszen már a megyei fordulóba önmagában bejutni is egy nagyon szép eredmény.

A versenyen négy tanulónk vett részt, Kertész Klaudia és Turjánszki Koppány Áron 7. osztályos, valamint Herman Virág és Kovács Veronika 8. osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk Jancsovszki Máté, iskolánk történelem-földrajz szakos tanára volt. Csak Gratulálni tudok Nektek az elért eredményhez! Bebizonyítottátok, hogy a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét!