A Legyesbényei Általános Iskola 2020. február 27-én tartotta az évente hagyományosan megrendezendő farsangját a település Művelődési Házában. A rendezvényt intézményvezetőnk, dr. Szepesi Nándor nyitotta meg, majd a délután programját Jancsovszki Máté, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus ismertette, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a program megszervezésében és lebonyolításában, kiemelve az iskolavezetőség, a diákönkormányzat, az osztályfőnökök, a kollégák, a támogatók, a szülői munkaközösség szerepét.

A program a féléves munka ismertetésével és jutalmazásával kezdődött, így átadásra kerültek a féléves munkáért járó jól megérdemelt édességcsomagok.

Ezt követően az alsó tagozatos tanulók jelmezes beöltözéssel mutatták meg magukat, míg a felső tagozatos osztályok zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. A fellépőket az öttagú zsűri pontozta, értékelte. Szeretnénk megköszönni a szülők, pedagógusok és mindazok munkáját, akik a gyerekek felkészítésében, beöltöztetésében aktív szerepet vállaltak. Látszott, hogy komoly felkészülés és háttérmunka állt a felkészülés mögött.

Az alsó tagozaton a zsűri a legjobb jelmezes fellépés díját Putnoki Arabella Boglárka 4. osztályos tanulónak ítélte, aki Demona bőrébe bújt, a második helyezett  a fényképezőgépnek öltözött Verba Balázs 3. osztályos tanuló lett, a harmadik helyezést pedig Setét Szintia 3. osztályos tanuló érdemelte ki, aki babának öltözött be. A nyertes jelmezek édesség jutalomban részesültek.

A felső tagozatban az 5. osztály a „Hangulatváltozások” című  produkciójával, a 6. osztály az „Iskola paródia” című műsorával, a 7. osztály a saját maguk által készített díszlettel előadott „Matróztánc” című táncos fellépésével, míg a 8. osztály „A 8. osztályosok tánca” nevet viselő táncbemutatóval léptek fel.. A zsűri itt nem helyezésekben mérte a fellépőket, hanem jelzőkkel illette az osztályokat. Minden fellépő felsős osztály süteményt kapott ajándékul.

 

Ennek megfelelően

„a legérzelemgazdagabb” az 5. osztály,

„a legélethűbb” a 6. osztály,

„a legkatonásabb és legakrobatikusabb” a 7. osztály,

„a leglazább” a 8. osztály lett.

 

A farsang elmaradhatatlan eseménye a tombolasorsolás volt. Nagyon sok tombolát vettek – itt megköszönjük a tombolaárusítók munkáját –, s külön öröm volt, hogy nagyon sokan  nyertek is.

A tombolasorsolás után zenés-táncos mulatság vette kezdetét a tanulók nagy örömére. A szülőknek hála most is volt étel-ital kiszolgálás. A sok mosoly és nevetés igazolta, hogy egy kellemes hangulatban telt délután tölthettek együtt a gyerekek szüleikkel és az őket nevelőkkel.

                                                                                                               Jancsovszki Máté