A népmese napja alkalmából felső tagozatos tanulóink számára népmese dramatizáló versenyt tartottunk. Az osztályok vállalkozó szellemű tanulói kaptak egy-egy párbeszédre épülő mesét, és néhány jelzés értékű kelékkel, hangsúlyozással, párbeszédes formában elő kellett adni. A zsűriben Mártika néni, Máté tanár Úrral azt figyelte, hogy a szereplők mennyire készültek fel szövegmondásból, milyen tisztán beszéltek, hogyan hangsúlyoztak, fel tudták-e használni a felkínált kellékeket. Az előadások után Emese tanárnő villámkérdéseket tett fel a népmesékről, Benedek Elekről, akinek a 160 éves születésnapja tiszteletére rendeztük meg házi versenyünket.

Az első helyezést megosztva vitték el az ötödikesek (Oláh Anasztázia, Takács Flóra, Radics János), akik plüss figurákkal jelenítették meg meséiket. A hetedikesek (Fazekas Kristóf, Dányi Mercédesz, Radics Bianka, Kertész Klaudia) szintén elsők lettek, mert próbáltak elszabadulni a szövegtől és a villám kérdésekkel sok pontot raboltak.

A hatodikosok sem maradtak díjazás nélkül (Müller Mercédesz, Vadászi Dániel, Zvolenszki Noémi), akiknek ötletes jelmezük és előadásmódjuk aratott tetszést.

Dicséretet érdemelnek még részvételükért Putnoki Elizabet, Hugya Barbara, Dobos Bence, Jurák Dániel, Szilvási Boglárka nyolcadik osztályos tanulók.

Összességében elmondhatjuk, hogy a tréfás mesék szövegén és néhány humoros megjelenítésen jól szórakoztunk, és kizökkentünk a hétköznapok egyhangúságából.

Baráthné Juhos Emese