2019. augusztus 12-16 között immár VIII. alkalommal került megrendezésre Isten kegyelméből a nyári gyerekhetünk.

A hét fő témája az eddigiektől eltérően a „lélek gyümölcsei” voltak, mert korábban egy-egy történet adta a napunk, hetünk vezérfonalát. Úgy gondoltuk, hogy a hét folyamán a barátságról, szeretetről, türelemről, önmegtartóztatásról, háláról beszélünk, tanulunk.

Minden nap volt daltanulás, aranymondás tanítás, bibliai történet, játék, voltak feladatok, melyek kapcsán a gyerekek a kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot.

Az első napon látogatást tettünk az iskola Tudás kertjébe, ahol gyógynövényekkel ismerkedtünk. Megtanulhattuk mire jó a menta, a levendula, a citromfű és zsálya, valamint csukott szemmel is megpróbáltuk az illatuk alapján felismerni a legfontosabb gyógynövényeket. A táborozó kerti szakkörös gyerekek elmondták, hogy milyen sokrétű munkát végeznek a mindennapokban. A Tudáskertben tett látogatás után megtekintettük a platánfát, melyet a hetedik osztályos gyerekek a tavalyi tanévben örökbe fogadtak és szorgalmasan gondoznak. Hallhattuk a történetét és megtudhattuk a szinbólikus jelentését is. Nagyon szépen köszönjük  a tartalmas előadást és a szívélyes fogadtatást Mártika néninek!

A napunk fő témája a hála, szeretet és barátság volt, hiszen a barátság a gyerekek életében is állandó változásban van.

Másnap reggel izgatottan indultunk el a táborba, hiszen nagyszerű kirándulás várt ránk ezen a napon a Miskolci Vadasparkban. Már útközben is nagyon jó volt a hangulat, a buszon megtanulták a gyerekek az aznapi aranymondást és énekeltünk is. Ezen a napon mutogatós és tapsolós dalokat tanultunk. A Vadasparkban tett látogatás során a gyerekek azt a feladatott kapták, hogy figyeljék meg, mely állatok képesek egymással együttműködni. Sajnálatukra nem találtak ilyet. A legnagyobb élmény a gyerekek számára az volt, hogy kecskét simogathattak, etethettek. Néhányan olyan szerencsések voltak, hogy a lámát is sikerült megsimogatniuk. A keddi napunkat játszóterezéssel és fagyizással zártuk. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen csak akkor kezdett el esni, amikor már fedett helyen voltunk.

Fáradtan térhettünk haza, de rengeteg élménnyel, és új ismerettel gazdagodva.

Szerdán az esős idő ellenére  megfogyva bár, de jó kedvvel lehettünk együtt. Ezen a napon  a gyerekeknek 6db színes lap segítségével segédeszközt nem használva, templomot kellett építeniük. Erre a feladatra összesen 5 percet kaptak a csapatok. Jó volt látni, ahogyan összedolgoztak a csapattagok. A másik kihívás ezen a napon az volt, hogy 4 megadott szóból  kellett dalt írni és előadni a gyerekeknek. Nagyon jó hangulatban telt a nap.

A csütörtöki napunk fő témája a türelem volt. Megbeszéltük miért is fontos a türelem a mai világban. Sokat énekeltünk, játszottunk, délután pedig a cserkészettel ismerkedhettünk meg. Megtudhattuk, kik léphetnek be a cserkészetbe, honnan ismerjük fel a jó cserkészt, miért jó a cserkészet és cserkész játékokat is játszhattunk.

Pénteken a záró napunkon a fő téma az önmegtartóztatás, a biblia történet a világ megteremtése volt. Izgatottan készültünk a délutáni táborzárásunkra, a gyerekek lelkesen énekeltek. Még ezen a napon túrát tettünk a Bekecsi Tanösvényen. Szerencsére utunk során voltak pihenők, ahol a nagy melegben erőt gyűjthettünk. Visszaérve finom gőzölgő húsleves várta a fáradt, éhes, szomjas gyerekeket. A táborzáráson meglepetésként tortát kaptak a gyermekek és szüleik.

Nagyon szépen köszönjük minden adakozónak a segítséget, hisz nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a fantasztikus, színes programokkal, élményekkel teli tábor. Kérem Isten áldását  életükre és a családjaik életére!

Szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek a hónapokig tartó szervezésért, a segítő társaknak az egész hetes töretlen helytállásért, lelkes, áldozatos munkájukért!

Bálint Brigitta