A tanév utolsó hetében Szerencsre kirándultunk az alsós tanulókkal. Kirándulásunkat a vasútállomáson kezdtük. Miután szétnéztünk az állomás épületében, kimentünk a peronra, hogy megnézzük az érkező vonatokat. Mint kiderült, a MÁV Zrt. biztonsági főigazgatósága éppen egy utasbiztonsági kampányt tartott, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos vasúti közlekedésre. Az eseményen részt vettek a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai is, akik bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal, szóróanyagokkal látták el az utazóközönséget a vasútállomáson. A MÁV és a Rendőrkapitányság munkatársai kérdéseket tettek fel a gyerekeknek, és a helyes válaszért cserébe ajándékokat adtak nekik.

Ezt követően a buszmegállóba mentünk, ahol a menetrendet tanulmányoztuk, majd elindultunk felfelé a városba. Útközben megnéztük a vasútállomással szemben azt az emlékművet, amely a gulágra elhurcolt és “málenkij robotra” kényszerített emberekre emlékeztet, majd a cukorgyár területén kialakított emlékparkban azt a makettet, amit a cukorgyártás, illetve a Szerencsi Cukorgyár 120 éves múltjának emlékére állítottak.

Rövid séta után értünk el a város központjában található Rákóczi-várhoz. A hangulatos, tavakkal és hidakkal ékesített parkban megtízóraiztunk, szétnéztünk a várudvaron, majd játszottunk egy kicsit a parkban. Közben fagyiztunk is egyet a közeli fagyizóban, majd kicsit elfáradva, de annál nagyobb élménnyel indultunk haza.

Dorgainé Tóth Ibolya, Horváth Andrea, Virág Zoltánné