A karácsonyt megelőző négyhetes felkészülési, várakozási időszak az Advent. Ilyenkor mindenki odafigyel arra, hogy mivel szerezhet örömöt szeretteinek, hozzátartozóinak.

A hagyomány szerint ilyenkor koszorút készítünk, melynek kereksége a véget nem érést, a végtelenséget jelenti. A rajta álló négy gyertya közül háromnak a színe lila és egynek rózsaszín. A lila szín a bűnbánatot, a rózsaszín pedig a közelgő ünnep örömét jelképezi. Minden vasárnap meggyújtunk egyet, és így minden alkalommal, eggyel több gyertya ég a koszorúnkon.

A 7. osztály a Karácsonyt megelőző időszakban, ezzel a szép hagyománnyal próbálta ráhangolni a diákokat a meghitt ünnepre. Az alsó és felső tagozatban is egy kis műsor keretében meggyújtottuk mi is az Adventi koszorú gyertyáit.

Az utolsó gyertya lángja december 21-én a Karácsonyi műsor után lobbant fel.

A 7. osztály nagy lelkesedéssel készült az iskolai karácsonyi ünnepségre,melyen Hans Christian Andersen A kis gyufaárus lány meséjét adták elő. A gyerekek a kezdeti bizonytalanságok után a jól begyakorolt mozdulatok ellenére izgulva várták jeleneteiket, ami egyáltalán nem látszott meg az előadáson. A legnehezebb dolga a főszerepet játszó Szilvási Boglárkának volt, hiszen minden jelenetben feltűnt. Mindenki jól vette az akadályt és nagyon ügyesen szerepelt az egész osztály.

A vendégek egy élménydús, mozgalmas előadást láthattak.

Büszkék vagyunk a 7. osztály tanulóira!

Csákiné Borbély Mónika