A Legyesbényei Gyermekekért Alapítvány pályázatot hirdet. A pályázat célja, a képzőművészetben, történelemben tehetséges gyerekek elismerése. Pályázati kategóriák:

I. kategória: „Mátyás, az igazságos” címmel rajzverseny 1-4. osztályos tanulóknak. Rajzold meg nekünk, bármelyik Mátyás királyról szóló mondát, vagy mesét! A verseny Hunyadi Mátyás trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából kerül meghirdetésre.

Kik vehetnek részt a pályázatban:

A versenyben részt vehet minden 7-10 év közötti Legyesbényei Általános Iskolában tanuló gyermek. A gyermekek a pályázatra kizárólag a szüleik/törvényes képviselőik engedélyével jelentkezhetnek! A játékba való nevezéssel a törvényes képviselő kijelenti, hogy elfogadja a részvételi feltételeket.

Pályázatok elkészítése és benyújtása:

A rajzoknak minden esetben kézzel készült saját munkáknak kell lennie! A készítés során bármilyen szabadon választott rajztechnika alkalmazható. A művek készülhetnek színes ceruzával, festékkel, zsírkrétával stb.

A pályaműveknek minden esetben a gyerekek saját, egyedi munkájának kell lennie. Minimális szülői segítség elfogadható a készítés során, de a pályamű koncepcióját és látványvilágát a gyerekeknek kell kidolgoznia!

Egy pályázó 1 rajzzal nevezhet!

 

II. kategória: „1848-1849 hősei” címmel történelmi pályázatot hirdet 5-8. osztályos tanulóknak a szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. A kb. egy évig tartó küzdelem több száz, több ezer hőse közül bárkit kiválaszthatsz, és bemutathatod.

Kik vehetnek részt a pályázatban:

A versenyben részt vehet minden 11-14 év közötti Legyesbényei Általános Iskolában tanuló gyermek. A gyermekek a pályázatra kizárólag a szüleik/törvényes képviselőik engedélyével jelentkezhetnek! A játékba való nevezéssel a törvényes képviselő kijelenti, hogy elfogadja a részvételi feltételeket.

Pályázatok elkészítése és benyújtása:

A pályaműveknek minden esetben a gyerekek saját, egyedi munkájának kell lennie. A dolgozatban – memoárok, monográfiák, irodalmi alkotások alapján – a választott főtémát kell feldolgozni történelmi esszé formájában. A pályaművek formai követelménye: 3-5 oldal terjedelem saját kézzel készített, vagy számítógéppel szerkesztett (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, hivatkozások, felhasznált szakirodalom).

Egy pályázó 1 pályázattal nevezhet!

 

Díj:

A két kategória első helyezettjei 3000-3000.- Ft-os könyvvásárlási utalványban/könyvjutalomban részesülnek.

 

Beadási határidő: 2018. december 1. – 12.00 óra

A pályaművek beküldésével a pályázók vállalják és elfogadják, hogy munkájukat az Alapítvány kiállítás, és az iskolai honlapon történő megjelentetés céljára felhasználja.

A pályázatok beadása esetén a következő adatokat kérjük megadni (a pályaművek hátoldalára írva):

Név, osztály, elérhetőség (e-mail, telefon).

A pályaműveket személyesen az osztályfőnöknél lehet leadni (rajz, 1848-1849 hősei), vagy/és elektronikus módon (1848-1849 hősei) a legyesbenye.altisk@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatok eredményét a karácsonyi ünnepség (2018. december 21. 11:30) után fogjuk kihirdetni.

Várjuk kreatív ötleteiket, hogy továbbra is hatékonyan támogathassa az Alapítvány iskolánk közösségét!