Egy újabb eredményes tábort bonyolítottunk le a tanév végén a nyári szünet kezdetén. A helyi, az iskolában megvalósult tábor a Könyvműhely, avagy hogyan születik a könyv nevet viselte.

A foglalkozás célja, hogy a gyerekek megismerjék a könyvkészítés minden munkafázisát, a könyvkötészet művészetét és a hét utolsó munkanapjára egy önállóan elkészített könyvet mutassanak be.

Az egyes munkafázisokat gyerekjátékokkal szakítottuk meg, illetve egy külső kirándulás napon a témához kapcsolódó kiránduláson vettek részt a gyerekek Vizsolyban. Itt a történelmi hagyományokkal ismerkedtek meg, de foglalkoztunk papírmerítéssel és sajtolással is.

Az utolsó napra mindenki elkészítette saját alkotását, így születtek természettudományos, recept, szakács, sporttudományos, autós könyvek, de saját történettel előrukkolt kisregények is.

Úgy gondoljuk, a tábori foglalkozás nemcsak elérte a célját, hanem egy kicsit túl is mutatott önmagán hiszen a gyerekekben egyben a nemzeti, kulturális identitást is sikerült erősítenünk, fejlesztenünk.