A második félévben a Nemzeti tehetség program egyik pályázatának köszönhetően 14 tanulóval szakkört vezettem.

Ennek a szakkörnek az volt a lényege, hogy ismerkedjünk a tudomány és a technika vívmányaival, és erősítsük a tanulókban a természettudományos, technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciáikat. Ehhez kaptunk különféle eszközöket, de mi magunk is alkottunk, illetve tanulmányi kiránduláson vettünk, veszünk részt.

Május végén a lillafüredi Kohászati Múzeumba és a Diósgyőri Papíripari Múzeumba látogattunk el a gyerekekkel.

Mivel korábban érkeztünk, volt idő egy kis sétára, így a Palota szállót, a függőkertet és a vízesést is megcsodálhattuk.

10 órakor kezdődött a Kohászati Múzeumban egy múzeumpedagógiai óra, majd megtekintettük a kiállítást. Diorámákat láttunk az ércekből való fémkinyerés fejlődéséről, régészeti fémleleteket, nagyolvasztók makettjeit, és sok más érdekes dolgot.

Dél körül érkeztünk a Diósgyőri Papíripari Múzeumba. Itt egy kedves hölgy volt a vezetőnk, aki nagy odaadással mesélt nekünk a papírgyártás történetéről. A földszinten egy korhű berendezéssel felszerelt XVIII. századi papírmerítő műhelyt láttunk, és próbálhattuk ki a kézi merítésű papírkészítés egyes lépéseit.

Június elején Budapestre mentünk, egy kétnapos kirándulásra. A projekthez kapcsolódóan először a Csodák Palotájába látogattunk el, ahol számtalan érdekes dolgot próbálhattunk ki, illetve részt vettünk egy érdekes kísérletekkel tarkított előadáson is. Ezt követően kipróbáltuk a budapesti közlekedési eszközöket, így ismerkedve fővárosunkkal. Utaztunk metrón, villamoson, buszon és hajón is. Megnéztük a Parlamentet, a Budai várat, a Mátyás templomot és a Halászbástyát, voltunk a Citadellán és Szent Gellért püspök szobránál is. Az éjszakát Csillebércen töltöttük. Nagyon sok ismeretre tettünk szert a két nap alatt, és sok-sok élménnyel tértünk haza.