Immáron harmadik alkalommal került sor a hittantábor lebonyolítására Isten kegyelméből és a támogatók, önkéntes szolgálattevők jóvoltából 2014. augusztus 11 – 15 között.

A hét folyamán Pál apostol útjaira kalandozhattunk el bibliai történeteken és jelmezeken keresztül a gyerekek bevonásával. Jókedv és kreativitás jellemezte a tábor napjait.

Hétfőn Legyesbényén, kedden és szerdán Bekecsen, csütörtökön és pénteken ismételten településünkön  töltöttünk vidám napokat.

Minden délelőtt volt daltanulás, bibliai történet, aranymondás- tanulás és játékos feladatokra valamint a tánctudás bővítésére is volt lehetőség a színes, tartalmas délutánok során.

Legnagyobb örömünkre és meglepetésünkre a keddi nap folyamán gyermekeink felajánlásokban részesültek: életkornak megfelelő vitamin-összeállítást, és fogápolási terméket kaptak.  A „Jobb adni, mint kapni” mondás alapján felbuzdulva a tábor tagjai – nagy örömmel és lelkesedéssel – énekszóval köszönték meg a hasznos ajándékokat.

A bekecsi játszóteret teljes kihasználtsággal vették birtokba a kicsik és nagyok. Mivel a magyar nép egy lovas nemzet, a szerdai nap a lovaglás jegyében zajlott, a fiúk pedig egy kiképzésen is részt vehettek. Játékok sokasága és bátorságpróbák vártak a legbátrabbakra.  Ilyen volt a csónakázás is, amit szerencsére mindenki megúszott szárazon.

A hét negyedik napján látogatást tettünk a Legyesbényei Helytörténeti Múzeumban, ahol sok érdekességet tudhattunk meg községünk múltjáról. Ez a nap is játékosan folytatódott: különböző labdajátékokat és fogójátékokat tanultunk és játszottunk, majd közös énekléssel, imádsággal, süteményezéssel és kakaózással zártuk a napot.  

A tábor utolsó napja is változatosan telt: imádság, énektanulás, bibliai történet és játék szerepeltek a programban. Mindenki nagy izgalommal és lelkesedéssel várta a táborzáró ünnepséget, amelyen a táborban résztvevő gyerekek szívet-lelket, melengető műsort adtak. A szülők, és segítők szemében ott csillogtak az öröm könnycseppjei.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak és az önkéntes segítőinknek. Kérem Isten áldását életükre és szeretteikre.

Köszönöm, aktív résztvevője lehettem a hittantábornak, mely- Isten kegyelmében bízva- reméljük, jövőre is megvalósul majd.                                                                                    

                                                                                                                           Bálint Brigitta