Az „Eséllyel a jövőbe”- gyermekesély program a szerencsi kistérségben című TÁMOP pályázat keretében a város és környéke 18 településéről 100 gyerek utazhatott a Balaton partján lévő Pálkövére.

2013. július 15-től 21-ig abban a szerencsében volt részem, hogy én kísérhettem a Legyesbényei Általános iskola 5 tanulóját a táborba.  

A hét folyamán számos programban vettünk részt a gyerekekkel. A sportesemények közül részt vettünk a váltóversenyben és a fociban. Sajnos, mivel a többiekhez képest mi kisebbek voltunk, így nem nyertünk egyik versenyben sem. Bár a pingpongra nem nevezett be egyetlen tanuló sem, versenyen kívül sokat pingpongoztak. A focizás viszont mindennapi tevékenységükké vált. Ha nem fürödtek, szinte állandóan a pályán voltak a fiúk.

Élveztük a diszkót és a karaokét, a filmvetítést, sütöttünk szalonnát, túráztunk egy nagyot a Fülöp hegyi kilátóhoz, részt vettünk éjszakai „rókavadászaton”.

Minden nap a csendes pihenő idejére kitaláltam nekik valami feladatot: játszottunk társasjátékkal, kártyáztunk, rajzoltunk, színeztünk.

Ami időnk legnagyobb részét kitöltötte, az természetesen a strandolás és a vízibiciklizés volt. Öröm volt látni, hogy mennyire élvezték a vizet. Talán azért, mert életükben most látták és fürödtek először a Balatonban.

Szombaton a strandnapon minden programon ott voltunk. Aszfaltrajzversenyen különdíjas lett Gáspár Karina, de volt itt kötélhúzás és ropi evő verseny is, melyen sok táborlakóval együtt a mi diákjaink is részt vettek.  

Nagyon gyorsan elrepült ez az egy hét, élményekkel gazdagodva tértünk haza. Úgy gondolom, nagyon nagy lehetőség volt ez a tábor a gyerekek számára, hiszen más módon nem tudtak volna eljutni a magyar tengerhez.

Szeretném megköszönni a szervezőknek a lehetőséget, hogy ezzel az öt gyerekkel részt vehettünk ebben a programban, és köszönöm a többi kísérő kolléga segítségét is, melyet a tanulóim irányába tanúsítottak.

Virág Zoltánné