„Útjaink százfelé válnak,
de szívünk egy célért dobog,
nekivágunk a küzdelmes mának,
és épít karunk egy szebb holnapot.” /Arany János/ 

A tanév vége minden diáknak a tanulást, a jobb bizonyítványért való küzdést jelenti. Azonban minden évben van egy osztály, akiknek mást is jelent az év vége. Ők a ballagó nyolcadik osztályosok. Ebben a tanévben tizenhat végzős diák készült már hosszú hetek óta lélekben a ballagásra.

2013. június 15-én a szépen feldíszített iskolában a nyolcadikos teremben kezdődött a ballagóknak a reggel. Tiszteletükre és búcsúztatására ünneplőbe öltözött minden és mindenki. Az utolsó osztályfőnöki órán, a diákok megkapták tarisznyájukat, majd az utolsó csengőszó után ballagási dalokkal járták végig az épületek termeit.

Az udvaron is felcsendültek a hagyományos ballagási dalok, a búcsúzó és búcsúztató versek, dalok, zeneszámok és beszédek. Az itt maradó diákok nevében Gáspár Karina 7. osztályos diák búcsúbeszédében köszönt el a végzős diákoktól, Búza Ferenc 7. osztályos tanuló pedig verssel. Ezután az énekkar következett, majd a ballagó nyolcadik osztályosok nevében Sárai Evelin tanuló köszönt el az itt maradóktól. Beszédében megköszönte a pedagógusoknak és az osztályfőnököknek a nyolc év munkáját, megköszönte a szülők támogatását, majd elköszönt az alsóbb évfolyamos tanulóktól is.

Dr. Szepesi Nándor igazgató úr szívhez szóló beszédével és oltalmazó szavaival búcsúztatta és engedte el ballagó diákjait, majd Zagyi Zsoltné igazgatóhelyettes asszonnyal együtt átadták az iskola emléklapját és az iskola ajándékát.

Ebben az évben a hagyományok szerint a jutalomkönyvek mellett sor került Az év tanulója-díj átadására is. A tantestület döntése alapján a 2012-2013. tanévben ezt a díjat Jantek Márk (4.o.) és Sárai Evelin (8.o.) tanulók vehették át.
Szintén a hagyományok szerint a Kiss Attila Alapítvány kezdeményezésére Besenyei Dorina 8. osztályos tanulónk vehette át Az iskola legeredményesebb tanulója-díjat, amely egy bronz emlékplakett volt.
Minden díjazott tanulónak gratulálunk!

A Vakáció című verssel Orosz Alexandra és Nagy Martina nyári hangulatot teremtett. A ballagás zárásaként a Szózat után felcsendült az Elmegyek, elmegyek és a végzős diákok búcsút mondtak iskolájuknak.


A ballagó 8. osztály
Bánóczki Nikolett

Besenyei Dorina

Dolányi Piroska

Galyas Brigitta

Jakab Nikoletta

Kala Nikolett

Kanalas Tamás

Kerekes Patrik

Kiss Ádám

Laczkó Beatrix

Mészáros Krisztina

Oláh Renáta

Radics Éva

Sárai Evelin

Setét Ramóna Júlia

Szabó Mária

Mezősi Ákosné of.