Gyermeknap az óvodábanÓvodánkban a gyermeknapot május 25-én tartottuk. Az iskolával közösen szervezett Kicsik-Nagyok Kulturális Hetének utolsó napjára esett ez az esemény. A programok összeállításánál a szervezők figyelembe vették, hogy olyan játékokat állítsanak össze, amelyek még nem szerepeltek a heti vetélkedőkön.

 
Az esemény közös tornával kezdődött, melyen a gyerekek, szülők közösen részt vettek.
Ezután a szervezők megkérték az óvónéniket, hogy állítsanak 6 fős csapatokat, melyek vezetőit a szülők köréből válasszák, akik elkísérik a gyerekeket az állomás helyekre, ahol tréfás és ügyességi feladatokat kell megoldaniuk. Az első állomáson seprű táncoltatás volt a feladat zenére. A második állomáson szörpivásban vetélkedtek a gyerekek. A harmadik állomáson párokat kellet alkotni és megetetni egymást lekváros kenyérrel. A negyedik állomáson papucsot kellett célbarúgni- három probálkozás volt engdélyezett.
Az ötödik állomáson pedig pazzle kirakása volt a feladat.
A gyermekek versenye után a szülők alkottak csapatokat- vezetőik a gyerekek voltak, és nekik is teljesíteni kellett a feladatokat. Minden állomáson jutalmat kapott minden résztvevő.
Közös tánccal folytatódott a délelőtt egészen ebédig. Majd elfogyasztottuk a Polgármesteri Hivataltól kapott jégkrémet, melyet ezuton is köszönünk.
Úgy érezzük, mindenki jól érezte magát ezen a délelőttön, hiszen sokat nevettünk, játszottunk, szórakoztunk.

 

Gyermeknap az óvodában Gyermeknap az óvodában Gyermeknap az óvodában Gyermeknap az óvodában Gyermeknap az óvodában