A tanév vége minden diáknak a tanulást, a jobb bizonyítványért való küzdést jelenti. Azonban minden évben van egy osztály, akiknek mást is jelent az év vége. Ők a ballagó nyolcadik osztályosok. Ebben a tanévben tizennyolc végzős diák készült már hosszú hetek óta lélekben a ballagásra.

A ballagás előtti utolsó közös rendezvényünk a bankett volt, ahol a pedagógusok és az iskolai dolgozók munkáját köszönték meg a nyolcadik osztályos diákok és szüleik.
2012. június 16-án a ballagó nyolcadik osztály tiszteletére és búcsúztatására ünneplőbe öltözött minden és mindenki.
Az utolsó osztályfőnöki óra után, ballagási dalokkal járták végig a végzős diákok az épület termeit, végül az utolsó csengőszó után felcsendültek a hagyományos ballagási dalok, a búcsúzó és búcsúztató versek, dalok, zeneszámok és beszédek.
A ballagó nyolcadik osztályosok nevében Kazay Krisztina tanuló köszönt el az itt maradóktól, az itt maradó diákok nevében pedig Kerekes Patrik 7. osztályos diák búcsúzott a ballagó diákoktól.
dr. Szepesi Nándor igazgató úr szívhez szóló beszédével és oltalmazó szavaival búcsúztatta és engedte el ballagó diákjait, majd Zagyi Zsoltné igazgatóhelyettes asszonnyal és Molnár Lajos alpolgármester úrral együtt átadták az iskola emléklapját, a Polgármesteri Hivatal és a Képviselő-testület ajándékát.
Ebben az évben a hagyományok szerint a jutalomkönyvek mellett sor került Az év tanulója-díj átadására is. A tantestület döntése alapján a 2011-2012. tanévben ezt a díjat Jantek Márk (3.o.) és Kerekes Patrik (7.o.) tanulók vehették át.
Szintén a hagyományok szerint a Kiss Attila Alapítvány kezdeményezésére Lengyel Krisztina 8. osztályos tanulónk vehette át Az iskola legeredményesebb tanulója-díjat, amely egy bronz emlékplakett volt.
Minden díjazott tanulónak gratulálunk!
A ballagás zárásaként a Szózat csendült fel majd a végzős diákok búcsút mondtak iskolájuknak.

 

A ballagó 8. osztály:
Apjok József
Bálint Anett
Dolányi Janka
Ekker Szabolcs
Gáspár Pál Dávid
Herman Dávid
Kazay Krisztina
Lengyel Erik
Lengyel Krisztina
Megyeri Balázs
Nagy Roland
Orosz Krisztina
Radics Klaudia
Ráczkövi Máté
Setét Roland
Sipos Márk
Szűcs Cintia
Váradi Enikő

Szegedi László
osztályfőnök