Egy jutalom kirándulás története2009. május 9-én egy jutalom kiránduláson vehettek részt azok, akik a tavasszal megrendezett műveltségi vetélkedőn voltak. A mi iskolánkból 5 tanuló vett részt a budapesti Radnóti-kiállításon: Kerekes Krisztina Réka, Molnár Mónika, Szaniszló Boglárka, Szilvási Edina és Tóka Tímea.

A mi iskolánkból Büstyei Andrea tanárnő és Szegedi László tanár úr kísért minket. Velünk együtt jöttek tállyai és rátkai diákok és pedagógusok is. Az út nagyon hosszú volt, de megérte az utazás. Először a Károlyi palotába látogattunk el. Végignéztük a palotát, aztán az itt működő Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállítását, a Radnóti-kiállítást tekintettük meg. A kiállításhoz kapcsolódóan egy feladatlapot kaptunk és a kérdések segítségével kellett kutatómunkát végeznünk. A kérdések segítségével ismét figyelmesen végigkövettük a költő életét. Ez mindenkinek nagyon tetszett. Talán kevesen tudják, hogy a költő szívesen készített kollázsokat. Ezt a kiállítás után egy múzeumi foglalkozás keretében mi is kipróbáltuk. Nagyon mókás alkotások születtek.
Ezután átsétáltunk az Ady Endre emlékházba. Nagyon különleges érzés volt ott járni, ahol egykor ez a nagyszerű költő élte életét Csinszkával. Ismét visszasétáltunk a Károlyi palotába és megnéztük azt a gépet, amin Petőfiék kinyomtatták a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Végül mindenki vásárolhatott valami kis emléket a múzeum boltjában.
Fáradtan, de szép emlékekkel gazdagon indultunk haza, várva a következő ilyen kirándulást.

 

Szaniszló Boglárka és Tóka Tímea

               7. osztály

 

Egy jutalom kirándulás története Egy jutalom kirándulás története

Egy jutalom kirándulás története Egy jutalom kirándulás története

Egy jutalom kirándulás története            Egy jutalom kirándulás története