Halottak napja

b_240_180_16777215_00_images_2017_P1040134.JPGMi egy szívszorító történettel emlékezünk az elhunytakról ezen az ünnepen. 1944 nyarán Csere János 19 éves katona szabadságra érkezett haza a szüleihez, Legyesbényére az orosz frontról. A szabadság boldog, békés szeretetteljes napjai gyorsan teltek, eljött a búcsúzás pillanata, János érezte, hogy nagy baj van, érezhette, hogy sosem tér vissza, hiszen tudta, hogy hová kell visszamennie. Zokogva, sírva búcsúzott a szüleitől, a kapuból háromszor is visszament, hogy átölelje megcsókolja őket. Majd az alakulatához visszatért a keleti frontra. Néhány hét elteltével jött az értesítés, hogy János elesett, hősi halált halt.
Ezt a történetet a testvére mesélte el nekünk és a fényképét is tőle kaptuk.
Mi kegyelettel emlékezünk rá és a többi tragikus sorsú fiatal társaira, akiknek a sors, a kegyetlen háború nem engedte meg, hogy felnőttkort elérve teljes életet élhessenek.
Nyugodjanak békében!

Polgármesteri köszöntő

Vállalkozások

Annabella rendezvényszolgálat

 

Kiss István

Kőfaragó

Síremlékek műkőből-, márványból

3713 Arnót, Felszabadítók u. 30.

Tel.: 46/445-061 
Mobil: 30/ 904-7012

- Magánházak, lakóközösségek élőerős portaszolgálata és technikai védelme
-telephely, objektumvédelem (Nyílt és zárt területek, üzletközpontok, építkezések,    intézmények, logisztikai központok, létesítmények őrzése)
- Rendezvénybiztosítás (Sportrendezvények, meccsek, koncertek, kulturális és közéleti események biztosítása, lebonyolítása)
- Biztonságtechnika, technikai rendszerek tervezése, telepítése (Kamerától a sorompóig)