Legyesbénye - Madárszobor

b_240_180_16777215_00_images_2017_2018.10.09-01.JPGLátogatóink többségének tetszik a község keleti bejáratánál látható kőszobor. A felállítás helye, a szobor elhelyezése nyilván nem véletlen.

Településünk fennállásának 1000 éves millenniumi évfordulója tiszteletére avattuk fel 2004-ben.

Volt, aki azt kérdezte, hogy miért nem előre néz a szobor. Azért tekint kelet felé mert őseink onnan érkeztek és ott kel fel a nap. Továbbá ilyen jellegű ábrázolások legtöbbször profilból történnek. A pusztai népekről szóló leírásokban, mondákban gyakran feltűnik, mint szakrális jelenség. Feltehetőleg a kerecsensólyomról szóló legendák nyomán. Élettere kelettől egészen hazánkig terjed.

A lényeg, hogy ábrázolása népek, udvarházak jelképei voltak. A dinasztiák isteni származásának a jele. Kívánjuk szívünk szerint, hogy az ősi kerecsensólyom, Turulmadár még sokáig szárnyaljon tovább a Kárpát-medencében.

Polgármesteri köszöntő

Vállalkozások

Annabella rendezvényszolgálat

 

Kiss István

Kőfaragó

Síremlékek műkőből-, márványból

3713 Arnót, Felszabadítók u. 30.

Tel.: 46/445-061 
Mobil: 30/ 904-7012

- Magánházak, lakóközösségek élőerős portaszolgálata és technikai védelme
-telephely, objektumvédelem (Nyílt és zárt területek, üzletközpontok, építkezések,    intézmények, logisztikai központok, létesítmények őrzése)
- Rendezvénybiztosítás (Sportrendezvények, meccsek, koncertek, kulturális és közéleti események biztosítása, lebonyolítása)
- Biztonságtechnika, technikai rendszerek tervezése, telepítése (Kamerától a sorompóig)